SV Mussel wil met trainer Jan Veenhof terug naar de derde klasse

abel-boels-meeme-wubs

Abel Boels en Meeme Wubs van SV Mussel hebben veel vertrouwen in de nieuwe trainer Jan Veenhof.

MUSSEL – De eerste selectie van zaterdag vijfdeklasser wordt komend seizoen getraind door Jan Veenhof. Hij neemt het stokje over van Tseard van der Meer.

De bijna 48-jarige inwoner van Winschoten speelde tien jaar voor FC Groningen en was daarna als voetballer actief in Japan, Albanië en Canada. Zijn profcarrière werd afgesloten op de Langeleegte in Veendam. Als trainer was hij vervolgens in dienst van BV Veendam – hoofd jeugdopleiding – Neptunia, VVS en Groen Geel. Dit seizoen heeft hij een ‘sabbatical’ ingelast.

“Er was veel animo om trainer van Mussel te worden”, vertelt voorzitter Meeme Wubs. “Twee flinke handen vol en we hebben gesproken met veel goede kandidaten. We zijn beslist niet over één nacht ijs gegaan. Nee, Jan Veenhof had niet gesolliciteerd. We hebben hem gebeld of hij een keer wilde komen praten. Mijn ambitie ligt eerlijk gezegd hoger dan de vijfde klasse was zijn eerste reactie. Dat komt goed uit, want wij willen ook over enkele jaren weer in de derde klasse voetballen.”

“We hebben bijna drie uur met Veenhof om de tafel gezeten”, vervolgt vice-voorzitter Abel Boels. “We hebben werkelijk over van alles gesproken. Over ambities en het salaris, maar ook over alledaagse onderwerpen. Tijdens het gesprek werden we steeds enthousiaster over Jan Veenhof, die na Harris Huizingh en Martin Drent de derde trainer is die het shirt van FC Groningen heeft gedragen. Hij heeft kennis van zaken, hij is enthousiast en bovendien zeer correct in de omgang. Een echte gentleman. Hij is een trainer die bij de club past. We hebben veel vertrouwen in zijn kwaliteiten. We zijn dan ook heel erg blij dat hij komend jaar bij ons aan de slag gaat.”

Wubs en Boels denken door het aantrekken van Jan Veenhof – hij is in het bezit van TC1 (!) en is tevens cursusleider voor TC3 trainers bij de KNVB – de juiste man te hebben aangetrokken om Mussel sportief gezien weer naar een hoger plan te tillen. “We willen niet achterover leunen in de stoel. We hebben als club zes jaar in de derde klasse gespeeld en daar willen we op termijn weer naar terug. Bij voorkeur met voetballers uit het dorp. Daarom gaat Veenhof – samen met Harm Bolk, nu nog trainer van SETA – een gedegen jeugdplan opstellen.”

Mussel voetbalt in de zaterdag vijfde klasse. De club is ondanks de vijfde plaats op de ranglijst nog in de race voor promotie. “We hopen natuurlijk dat Jan Veenhof met Mussel komend seizoen in de vierde klasse kan beginnen. We staan aan de vooravond van een belangrijke periode. Na de winterstop spelen we op zaterdag 28 januari thuis tegen Tiendeveen, de nummer twee van het klassement. Een week later voetballen we uit tegen Veendam 1894, dat is de nummer vier. Het zijn twee cruciale wedstrijden die beslist gewonnen moeten worden.”

door Paul Abrahams