SV Mussel zet VEV eenvoudig opzij

mark voetbalOp een kille en winderige zaterdagmiddag pakte Mussel de volle winst tegen VEV uit Klazienaveen Noord. Goed gespeeld werd er echter niet, al had dit ook met de weersomstandigheden te maken. Desalniettemin kwam de SV geen moment in de problemen.

Door Johan Wijnholds

In de openingsfase had Mussel veelal balbezit, zonder dat er echt kansen werden gecreëerd. Rond de 15e minuut viel de eerste kans te noteren. Nick Uil werd vrijgespeeld en had moeten scoren. Echter schoot hij te wild in tegen de keeper aan. Ook de volgende mogelijkheid kwam op naam van Uil. Na een soort van scrimmage voor de goal van VEV kwam de bal voor de voeten van Nick Uil die zijn schot gekraakt zag worden.

Echt grote kansen bleven uit, en daarom probeerde Mark Mulder het op het half uur vanuit de 2e lijn. Zijn inzet van 25 meter belandde in de handen van de keeper. Na 32 minuten was Wim Wubs dichtbij de openingsgoal. Na een goede combinatie tussen Mark Mulder en Erwin Wijnholds kwam de bal bij Wim Wubs. Wim draaide zich knap vrij en schoot met links rakelings naast de goal.

2 vlotte goals

4 minuten voor de rust viel de goal dan toch voor de SV. Mark Mulder stuurt Wim Wubs weg over de rechterkant. Wim kan vrij gemakkelijk richting de goal lopen en schiet de bal onder de keeper door raak. Deze voorsprong was dan ook zeker verdiend, aangezien VEV op één speldenprikje na er totaal niet aan te pas kwam.

Een minuut later verdubbelde Nick Uil de voorsprong van Mussel. Nadat de bal hoog werd ingebracht in de 16 meter wist Richard Wubs de bal te verlengen op Nick Uil. Nick haalde in één keer uit en joeg de bal tegen de touwen; 2-0.

Tweede helft

Ook in de tweede helft was het Mussel dat alleen maar balbezit had. De SV ging dan ook op zoek naar de 3e goal. Na 56 minuten legde de ingevallen Lars Hemmes de bal breed op Roy Breedveld. Na een actie van Roy krulde hij de bal over en langs de goal.

Na een uur spelen mocht VEV een kleine mogelijkheid noteren. De vrije bal die toegekend werd aan de gasten werd in de 16 meter geslingerd. Dit leverde voor VEV niks op.

Even later had Roy Breedveld een goede actie in huis aan de linkerkant. Uiteindelijk kwam de bal voor de voeten van Mark Mulder terecht die op de goal schoot. Helaas voor Mulder werd de bal van de lijn gehaald. Mussel drong deze fase erg aan en ook Rick Breedveld had een aardig schot in huis. Zijn inzet ging net naast.

Strafschop

In de 69e minuut verdiende Roy Breedveld een strafschop, die overigens vrij gemakkelijk werd gegeven. Voor Wim Wubs was dit dé mogelijkheid om zijn 2e van de middag te maken. Helaas voor Wim pakte de keeper van VEV de zwak ingeschoten strafschop.

Toch maakte Wim 2 minuten later zijn fout goed, door uit een corner de 3-0 binnen te koppen.

Mark Mulder bleef het vanuit de tweede lijn proberen. Mark schoot de bal richting de rechter benedenhoek, maar de keeper zat hier goed bij.

VEV mocht nog 2x gevaarlijk worden. De eerst poging ging net voorlangs, even later werden de gasten gevaarlijk via een vrije trap. Patrieck Poker stond alert te keepen in kon de bal opvangen.

Tikkie breed

Ook Mussel kreeg nog een levensgrote kans. Robert Boels zette Wim Wubs alleen voor de keeper. Lars Hemmes was meegelopen en dan moet die bal natuurlijk altijd breed. Wim ging echter voor eigen succes en schoot tegen de keeper op. Ook in de rebound probeerde Wim het opnieuw zelf daar de bal nogmaals breed gelegd had moeten worden.

6 minuten voor tijd wist VEV zowaar de 3-1 binnen te schieten uit een corner. Deze tegengoal typeerde de defensie van de SV wel, dat dit seizoen nog maar 1x de nul wist te houden. Al kwamen de 3 punten niet meer in gevaar.

Volgende week speelt SV Mussel thuis op Sportpark de Slenk tegen Nieuw Balinge. Aanvang 14:30 uur.

klik hier voor meer foto’s

SV Mussel – VEV 3-1 (2-0)

’41 1-0 (Wim Wubs), ’42 2-0 (Nick Uil), ’71 3-0 (Wim Wubs), ’84 3-1 (VEV)

Opstelling SV Mussel:

Patrieck Poker, Erwin Wijnholds, Robert Boels, Arjan Raveling, Rolf Smidt (’54 Roy Breedveld), Niels Teuben (’62 Jan Voshart), Rick Breedveld, Mark Mulder, Wim Wubs, Richard Wubs (’46 Lars Hemmes), Nick Uil.