Toen de SV (wel) promoveerde

Negen jaar geleden alweer dat de platte kar door Mussel reed. Nou ja, met spelers van het eerste welteverstaan. Negen jaar geleden, op 28 mei 2011, werd na een bloedstollende wedstrijd een promotie naar de derde klasse bewerkstelligd. Mogelijke promoties en anno 2019 mogelijke kampioenschappen kunnen rare dingen met je doen.

Het seizoen 2010-2011 was voor SV Mussel een bijzonder seizoen. Allereerst was Harris Huizingh als trainer aangetrokken en daarbij kwam Theo Gennissen over van WKE, op dat moment nog één van de betere clubs in Nederland. Het ging goed dat seizoen, want naast Gennissen waren Edwar Holtjer, Tijmen Stuut, Ron Wever, Wim Wubs, nou ja, iedereen eigenlijk wel dat seizoen behoorlijk in vorm. Misschien lag het ook aan de tegenstand, dit was namelijk het eerste seizoen dat er een topklasse boven de hoofdklasse was gevormd en de vierde klasse was een mengeling van de vierde en vijfde klasse. De SV deed bovenin mee en moest alleen haar meerdere erkennen in SC Scheemda. Zij werden uiteindelijk kampioen.

Een traantje latend

Voor Mussel resteerde een tweeluik met Gronitas. De Stadjers met de mooie shirts boezemden vooraf wel enige angst in, want uit competitie-uitslagen van die club bleek wel dat het geen koekenbakkers waren. De heenwedstrijd verliep wonderwel voorspoedig voor de Musselkers en na 90 minuten ballen stond er maar liefst 1-4 op het scorebord. De thuiswedstrijd zou een formaliteit zijn, wie geeft zoiets nog weg?

Toch, alsof het Ajax was op de drempel van de finale van de Champions League, ging het bijna mis, die zaterdag de 28e van mei. Na een vroege rode kaart van Edwar Holtjer -een best wel onnodige rode kaart trouwens, als je hem nog eens spreekt, vraag hem maar wat er op dat moment in hem om ging, was het Gronitas dat de klok sloeg. Drie keer moest Hendrik – van die goal af! – Melgers vissen en Gronitas had alle kans om de genadeslag uit te delen.

Zover kwam het gelukkig niet en na het laatste fluitsignaal, te midden van een potentiele knokpartij, konden de handen in de lucht en omhelsde iedere Musselker elkaar, her en der een traantje latend. Het was een gouden tijd en ach, dat het jaar erna kansloos in de derde klasse werd gevoetbald, dat wist op dat moment nog niemand. Het bier vloeide rijkelijk en tot laat in de avond, vandaar ook dat de herinnering die hierboven beschreven is, best wel kan afwijken van je eigen herinnering.

Kampioenuh!

Zaterdag 11 mei 2019 kan de dag zijn dat SV Mussel opnieuw de kurken kan laten knallen. Het had eigenlijk vorige week al gemoeten, maar ja, kampioensstress doet wat met je. Denk niet dat je freewheelend een 0-0 over de streep kunt trekken, dan krijg je het deksel op de neus. Dat bleek afgelopen zaterdag en dat moet maar niet weer gebeuren. Het zal zaterdag niet aan weggegeven corners gaan liggen, want waarschijnlijk staat er na tien minuten al een 0-2 op het scorebord. Niets zo goed als stress wegschieten met een paar ballen in het netje.

Zet ‘em op, jongens!

Geschreven door: Simon Grooten