TSEARD VAN DER MEER: “MUSSEL HEEFT STAPPEN GEMAAKT!”

INTERVIEW – “De flow waar SV Mussel in zit, hebben de spelers zelf afgedwongen”, aldus (vertrekkend) trainer Tseard van der Meer…

12705460_966567536712788_1550647641916391395_n

“We hebben een helder doel voor ogen!” Het zijn de woorden van Tseard van der Meer, trainer van SV Mussel. Een trainer die de zaken goed voor elkaar heeft, want welke collega uit de vijfde klasse mag op een gemiddelde trainingsavond meer dan twintig spelers verwelkomen? Volgens Van der Meer zorgt deze grote trainingsopkomst voor onderlinge concurrentie, wat de prestaties van de Musselker hoofdmacht ten goede komt: “Man, deze groep spelers kan nog veel meer dan ze nu laten zien. Ze moeten alleen nog ervaren dat dit zo is.”

Door : FCKanaalstreek.nl

Traingsarbeid
De 36-jarige Van der Meer is bezig aan zijn tweede en laatste seizoen op ‘De Slenk’ waar hij samen met zijn assistent Hans Boels werkt aan de vurig gewenste terugkeer in de vierde klasse: “We zitten nu in een goede fase, waarin we veel scoren, weinig goals incasseren en dus wedstrijden winnen. Ik ben ervan overtuigd dat dit een gevolg is van de trainingsarbeid die spelers leveren.” Maar ook de grootte van de vijver waaruit de in Oude Pekela woonachtige oefenmeester kan vissen heeft invloed, stelt hij: “Er zijn spelers uit het tweede elftal die zonder moeite in te passen zijn in het eerste elftal. In dat opzicht heeft Mussel stappen gemaakt!”

Passende club
Stappen die na de zomerstop gemaakt moeten worden onder Jan Veenhof, aangezien de wegen van Van der Meer en Mussel zich scheiden: “Het bevalt me uitstekend bij Mussel, maar nu is het tijd om verder te kijken.” Concrete plannen heeft de medewerker van een kantoor- en projectinrichter nog niet, geeft hij aan: “Ik heb nog geen nieuwe passende club gevonden. Uiteraard ben ik wel benieuwd welke clubs het in mij zien zitten. Ik ben jong en ambitieus, dus ik ben niet bang dat er niets op mijn pad komt.”

Screenshot_20170303-125012

Jong en ambitieus: Tseard van der Meer…

 

Belangrijk, niet cruciaal
En dus is de blik nu vooral op het ‘nu’ gericht. Het nu waarin Mussel komende zaterdag een belangrijk duel tegen Tiendeveen speelt. Want wanneer de roodhemden achter aanstaand kampioen Achilles 1894 op de tweede plaats willen eindigen is winst noodzakelijk: “Tiendeveen heeft zes verliespunten minder, dus bij verlies wordt de marge wel heel ruim.” Toch denkt Van der Meer niet dat het duel beslissend zal zijn in de strijd om een plaats in de nacompetitie, aangezien er nog meerdere lastige wedstrijden volgen: “In deze klasse kan iedereen van elkaar winnen. En dan moet je ook nog wat geluk hebben met externe factoren. Iets wat wij in de eerste wedstrijd tegen Tiendeveen niet hadden.”

Betere balans
Van der Meer heeft echter het vertrouwen dat het kwartje nu wel de goede kant op zal vallen: “Iedereen is fit en scherp én we hebben nog een appeltje te schillen met Tiendeveen, dus ik ben zeer benieuwd!” Uiteraard zal er met speciale aandacht worden gekeken naar het duo Wubs-Hemmes, dat dit seizoen veelvuldig het doel vindt: “Misschien moeten we die invloed niet overdrijven, want ook vorig jaar scoorden zij makkelijk. Ik denk dat het verschil tussen nu en vorig seizoen vooral de balans op het middenveld én de stabiliteit van de verdediging zijn. Maar zonder twijfel ben ik erg blij met Wim en Lars!”

op-dreef