Tweede elftal kansloos onderuit tegen Sellingen

Mussel – Gisteravond speelden de tweede elftallen van SV Mussel en vv Sellingen een oefenwedstrijd op sportpark de Slenk. Het tweede ging kansloos met 1-5 onderuit en liet vooral in het eerste bedrijf verstek gaan.

Ik geef het je te doen, een wedstrijd spelen op een half bevroren veld op een koude dinsdagavond midden in februari. Bij tijd en wijlen klonk het net of er een heel peloton dames op hakken voorbij kwam lopen. Niet echt de ideale omstandigheden om een wedstrijd te spelen, maar desalniettemin had trainer Hans Boels voor de verandering weinig te klagen over de selectie die hij tot zijn beschikking had. Maar liefst 16 spelers hadden de kou getrotseerd om gezamenlijk de strijd aan te gaan tegen de zwart-gele formatie uit buurdorp Sellingen. Iets minder positief was dat er al na 10 minuten tegen een 0-3 achterstand werd aangekeken. Mussel stond totaal verkeerd en kwam overal een stap te laat waardoor het middenveld compleet werd overlopen. Gelukkig veranderde dit na een half uur doordat er iemand vanuit de laatste linie werd doorgeschoven naar het middenveld. Niet dat de SV veel gevaarlijker werd, maar het kreeg wel meer grip op de wedstrijd.

Er stond inmiddels een pijnlijke 0-4 ruststand op het scorebord. Trainer Boels besloot een 4-tal wissels door te voeren en bracht 4 gastspelers binnen de lijnen. Boels had, min of meer bij toeval, een aantal jongens leren kennen vanuit de kerk die graag wilden voetballen. Dat de communicatie af en toe in het Engels moest was af en toe even wennen, maar de spelvreugde en plezier die de jongens uitstraalden werkte aanstekelijk op de hele groep. Even na de thee wist Mussel zowaar de 1-4 binnen te schieten via onze gastspeler Mohammed. Uiteindelijk bleek dit het enige doelpunt van de avond te zijn voor de mannen van Hans Boels en Reinhard Folkers, maar desondanks werd er met een goed gevoel teruggekeken op de tweede helft. Sellingen maakte in de slotseconden nog de 1-5, waarna scheidsrechter Moorlag het wel prima vond en iedereen snel de warmte weer opzocht.