Uitslagen zaterdag 1 april

SV Mussel 1 kan met een goed gevoel de komende twee vrije weekenden tegemoet zien. Afgelopen zaterdag deed het uitstekende zaken door naaste concurrent DSZ ’16 op een 0-0 gelijkspel te houden. De vreugde had nog groter kunnen zijn, maar een strafschop, gegeven na een ongelukkige handsbal, werd niet benut door Wim Wubs. Iets wat hem dit seizoen nog niet eerder was overkomen. Al met al was een gelijkspel ook een juiste weergave van de krachtsverhoudingen. DSZ ’16 voetbalde duidelijk met de intentie dat het met een punt tevreden was; en als het al een keer de illusie kreeg om wat uit te halen, werd dat direct in de kiem gesmoord door Len Groenewold die werkelijk alle duels won op het middenveld. SV Mussel was ook niet echt bij machte om, buiten de strafschop om, grote kansen te creëren wat uiteindelijk dus resulteerde in de uiteindelijke brilstand. Door dit gelijkspel blijft SV Mussel bovenaan staan in de tweede periode. Tiendeveen, dat verrassend won van koploper Achilles 1894, kan in de komende twee wedstrijden wel langszij komen maar dan moet het eerst nog wel winnen van Nieuw Balinge en VEV. Overigens is in de stand het gat voor SV Mussel nog wel zo groot dat met nog vier wedstrijden voor de boeg de nacompetitie eigenlijk niet meer kan worden ontlopen.

Ook SV Mussel 2 houdt goede vooruitzichten. Afgelopen weekend won het elftal opnieuw in de stad met duidelijke cijfers en daardoor blijft het koploper in de reserve vijfde klasse. Aanstaande zaterdag staat er een heuse topper op het programma als nummer twee van de ranglijst Stadspark 8 op bezoek komt op Sportpark de Slenk. Aanvang 14:30 uur.

Tot zover voor deze week.

Gerwin