Uitslagen zaterdag 13 mei

Natuurlijk was Achilles 1894 vorige week al kampioen geworden en deden ze het wat rustiger aan, en natuurlijk heeft Achilles 1894 meer kwaliteit in huis; maar op de afgetekende 6-1 overwinning viel helemaal niets af te dingen. Vooraf was duidelijk dat een puntje tegen de kampioen gunstig zou zijn wat betreft de speeldata en de reisafstand in de nacompetitie. En er hing ook de hele middag al zo’n gelijkspelsfeertje in de lucht totdat SV Mussel in de tweede helft de 3-1 maakte. Daarna was het gedaan met de Assenaren die deze competitie verder alleen maar verloren van Tiendeveen en DSZ ’16. SV Mussel liep uit naar 6-1 en rekende dus direct ook even af met het doelpuntengebrek van de laatste weken. Lars Hemmes pikte zijn doelpuntje ook weer mee en vestigde zich met maarliefst 25 doelpunten op de tweede plaats in het topscorersklassement achter Eddy Koopman van Achilles 1894. Die liet bij vlagen deze middag zijn grote klasse zien maar wist het net niet te vinden, en dat mag weer gezien worden als een compliment naar de verdediging van de SV. De 6-1 overwinning brengt SV Mussel op een keurige derde plaats in de eindstand maar geeft vooral een heel goed gevoel richting de nacompetitie waarin het NWVV uit Nieuw Weerdinge treft.

SV Mussel voetbalt het hele jaar bovenin de vijfde klasse en NWVV strijdt het hele jaar al tegen degradatie uit de vierde klasse. Maar dit kunnen we even laten voor wat het is. De komende zaterdagen zijn twee wedstrijden op zich waarbij alleen het resultaat telt. Voor de duidelijkheid hebben we hieronder een stukje uit het reglement geplakt wat betreft het bepalen van de winnaar die volgend jaar dus in de vierde klasse mag voetballen . Aanstaande zaterdag 20 mei beginnen we met de thuiswedstrijd in Mussel waarna een week later op zaterdag 27 mei de return in Nieuw Weerdinge volgt.  Al met al een prachtig affiche voor onze club waarbij er qua organisatie (kantine/parkeren etc.) aanstaande zaterdag nog wel even wat op ons afkomt! Gezien de aangename temperaturen om voetbal te kijken en het feit dat al veel clubs uit de regio al zijn uitgevoetbald verwachten we veel publiek. Voor de spelers en technische staf zaak om zich deze week voetballend en mentaal voor te gaan bereiden en voor de organisatie alle hens aan dek om de zaterdag in goede banen te gaan leiden. Daarnaast zijn er ook zaterdagmorgen al diverse thuiswedstrijden bij de jeugd en kunnen de JO9-1, die afgelopen zaterdag het kampioenschap misliepen, alsnog als kampioen terugkeren uit Wagenborgen. Winst in hun wedstrijd is daarbij noodzakelijk want dan wordt het team namelijk kampioen op doelsaldo.

Als iedereen deze week op zijn of haar manier een steentje bijdraagt aan de club dan kan het een prachtige voetbalweek worden.

Gerwin

Reglement KNVB inzake winnaar nacompetitie:

Als na het spelen van deze twee wedstrijden nog geen beslissing is verkregen op basis vanwedstrijdpunten, dan is het doelsaldo van deze twee wedstrijden beslissend. Is dit ook gelijk, dan wordt de tweede wedstrijd als volgt verlengd:

a. Onmiddellijk na het verstrijken van de negentig minuten volgt in deze wedstrijd eenverlenging van twee keer vijftien minuten, tenzij in paragraaf 2.12 van dit Handboek anders staat omschreven..

b. Is er na het spelen van twee keer vijftien minuten nog geen beslissing gevallen, dan bepaalt het nemen van strafschoppen, op de wijze zoals omschreven in de „Spelregels veldvoetbal‟, de winnaar.