Uitslagen zaterdag 25 maart

Afgelopen zaterdag werd er niet veel gevoetbald omdat het een inhaalweekend was voor de jeugd en de tegenstander van het tweede elftal geen elftal op de been kon brengen. Bij de jeugd kwam alleen JO15 in actie en voor de JO17 werd op het laatste moment nog een oefenwedstrijd ingelast. De uitslagen staan vermeld in de wedstrijdinfo.

Voor het eerste elftal stond er wel een reguliere competitiewedstrijd op het programma. Uit bij Pesse werd er gewonnen en daardoor kon het vlaggenschip weer drie punten toevoegen aan het totaal. Het ging wel uiterst moeizaam. Een afwachtend begin resulteerde er in dat Pesse verdiend op voorsprong kwam in de eerste helft. In de rust kon er orde op zaken worden gesteld en in de tweede helft leek de SV herboren. Pesse kwam er niet meer aan te pas en het voetbal speelde zich dan met name ook op de helft van de gastheren af. Na de verdiende gelijkmaker ging SV Mussel op zoek naar de overwinning waarbij de klok een steeds grotere vijand leek te worden. Uiteindelijk was het Lars Hemmes die zijn tweede van de middag maakte waarna de zege niet meer in gevaar kwam mede omdat Pesse het wel geloofde en niet in staat was om er nog een slotoffensief uit te gooien. Door zijn twee goals staat Lars overigens helemaal alleen aan kop in het topscoordersklassement van de vijfde klasse E met 23 doelpunten. Concurrent Koopman van Achilles 1894 wist het net niet te vinden en staat tweede met 21 treffers.

Door deze overwinning is SV Mussel hard op weg naar de nacompetitie en mede door de grote nederlaag van Veendam 1894 tegen Tiendeveen hebben de eerste vier ploegen een ruime marge opgebouwd naar de nummer vijf op de ranglijst. Het grote rekenen aan de bar welke periode nou het beste is kan dus langzamerhand gaan beginnen. Leuk detail is dat aanstaande zaterdag deze nummers 1 t/m 4 allemaal tegen elkaar moeten. Om 14:30 uur is het SV Mussel thuis tegen DSZ ’16 en om 15:00 uur Achilles 1894 thuis tegen Tiendeveen. Een afwachtende houding kan de SV zich zaterdag in elk geval niet permitteren tegen misschien wel de best voetballende ploeg van deze competitie DSZ ’16…

Allemaal een goede en plezierige trainingsweek gewenst! Aanstaande vrijdagavond trapt de 35+ het nieuwe voetbalweekend af op Sportpark de Slenk.

Gerwin