Uitslagen zaterdag 4 maart

Zes doelpunten, evenveel gele kaarten, mooie doelpunten gemaakt en knullige tegen gekregen; uiteindelijk werd het een enerverende en meeslepende zaterdagmiddag waarbij het publiek op de banken stond in stadion de Slenk. Bovenal een wedstrijd waarin SV Mussel aantoonde te beschikken over een grote dosis veerkracht op momenten dat het er echt op aan komt. Want dat we uiteindelijk nog een punt zouden overhouden aan dit duel, daar leek het na één helft spelen helemaal niet op toen het scorebord 0-2 aangaf voor de bezoekers uit Tiendeveen. Keerpunt in de wedstrijd was de fantastische volley na ongeveer een uur spelen waarmee Lars Hemmes Mussel terugschoot in de wedstrijd. De minstens zo mooie vrije trap van René Brinks die even later de 2-2 opleverde was het beginsignaal van een slotoffensief waarbij SV Mussel vol voor de overwinning ging. De middag leek echter toch nog in mineur te eindigen toen we vijf minuten voor tijd voor de derde keer een doelpunt tegen kregen na een corner die slecht werd weggewerkt. Wellicht inspiratie voor een mooie trainingsoefening deze week… Het was uiteindelijk invaller Roy Breedveld die drie minuten voor tijd na een goede actie een strafschop kreeg. Na enig tumult waarbij de scheidsrechter de keeper spaarde door hem niet weg te sturen met zijn tweede gele kaart, bleef Wim Wubs onder redelijk grote druk uiterst koel. Hij maakte opnieuw een belangrijk doelpunt door de strafschop flinterhard binnen te schieten via de vingertoppen van diezelfde keeper.

Op de sociale media en via de links in de wedstrijdinfo zijn er diverse foto’s en verslagen te vinden van deze vooral in de tweede helft spectaculaire wedstrijd. Door het gelijkspel is SV Mussel een puntje uitgelopen op nummer vijf Veendam 1894 dat zeer verrassend verloor van SETA. En daarnaast werd de koppositie in de tweede periode veroverd op basis van doelsaldo. Volgende week kan SV Mussel wederom goede zaken doen als het op bezoek gaat bij buurman SETA terwijl op datzelfde moment de nummers twee en vier, Tiendeveen en DSZ ’16, de degens kruisen met elkaar.

Het tweede elftal voetbalde afgelopen zaterdag niet maar speelde eerder in de week al een vriendschappelijke wedstrijd tegen Sellingen 2 waarin een 3-2 overwinning werd geboekt. Afgelopen weekend zijn ook de dames en de 35+ gestart in hun competitiereeks op de vrijdagavond. De dames deden het uitstekend door twee keer te winnen en één keer te verliezen. De 35+ bleef zelfs helemaal ongeslagen. Dat ook dit team over de juiste mentaliteit beschikt, blijkt wel uit het feit dat het ook in de derde helft doorging tot het allerlaatste fluitsignaal

Het volgende weekend wordt aanstaande vrijdagavond afgetrapt met de jaarlijkse koekactie waarna er zaterdag weer een vol voetbalprogramma is. Tot dan!

Gerwin