Uitslagen zaterdag 6 mei

De eerste nederlaag van SV Mussel in 2017 is na afgelopen zaterdag een feit. Uit bij Nieuw Balinge werd met 2-0 verloren. En na het vertoonde spel van de afgelopen weken kwam dit niet helemaal als een verrassing. Momenteel zitten we gewoon in een slechte serie, iets waar je elk seizoen wel een keer mee te maken krijgt. Het spel werd de laatste weken echter telkens gecompenseerd omdat de punten nog wel gepakt werden. Dit gebeurde dan wel weer met een miniem verschil of een doelpuntloos gelijkspel. En dat gebrek aan scorend vermogen brak ons afgelopen zaterdag op. Is dat een groot probleem? Ik denk dat dat wel meevalt want SV Mussel heeft dit seizoen al bewezen wel degelijk aan de lopende band te kunnen scoren en de ballen die er in de eerste helft tegen Nieuw Balinge normaal gesproken wel invliegen, vlogen er nou net niet in. Een ruststand van 0-3 zou niet onterecht geweest zijn. Wat wel iets zorgelijker was, is dat bij een aantal jongens na een uur spelen de pijp helemaal leeg was. Met name op het middenveld kwamen we daardoor tekort. Vermoeidheid omdat het einde van het seizoen nadert of trainingsachterstand, het kan natuurlijk meerdere oorzaken hebben…

De conclusie die ook terecht getrokken werd na de eerste nederlaag van dit jaar was dat we deze beter nu kunnen oplopen dan straks in de nacompetitie. Want ongeacht het resultaat van afgelopen zaterdag en die van komende zaterdag speelt SV Mussel sowieso om promotie naar de vierde klasse; iets waar de club heel graag naar toe wil. De uitslag van de laatste competitiewedstrijd aanstaande zaterdag thuis tegen kampioen Achilles 1894 is echter nog wel bepalend voor de datums en de tegenstanders in de nacompetitie. De ranglijst in de vijfde klasse E ziet er momenteel als volgt uit: Achilles 1894 is dus kampioen en promoveert naar de vierde klasse. Tiendeveen is tweede geworden en pakt de hoogste periode. SV Mussel staat momenteel vierde met één punt achterstand en een beter doelsaldo op DSZ ’16 dat al is uitgespeeld. De volgende twee scenario’s zijn mogelijk:

Als SV Mussel wint of gelijk speelt tegen Achilles 1894, wat ook zeker een goed gevoel zal geven om de nacompetitie in te gaan, dan wordt het derde en pakt het de middelste periode. We treffen dan de nummer 11  van de vierde klasse D en dat is en blijft NWVV uit Nieuw Weerdinge. Op zaterdag 20 mei zal er dan eerst thuis worden gespeeld waarna op zaterdag 27 mei de return in Nieuw Weerdinge zal volgen.

Als SV Mussel verliest van Achilles 1894 dan zijn er nog meerdere tegenstanders mogelijk en zal er pas een week later aan de nacompetitie begonnen worden. Op zaterdag 27 mei spelen we dan eerst uit tegen de winnaar van de dubbelslag (20 en 23 mei) tussen de hoogste periodekampioen van de vijfde klasse B (= GSVV uit Gerkesklooster) en de nummer 11 van de vierde klasse C (= ODV uit Wijnjewoude of VVK uit Groningen of FC LEO uit Leens of Opende of SIOS uit Groningen) De return in Mussel zal dan op zaterdag 03 juni gespeeld worden.

SV Mussel 2 heeft afgelopen zaterdag ook een reuzenstap gezet richting het kampioenschap door met 3-1 te winnen van Damacota 2. Komende zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Groen Geel 7 gepland. Bij een overwinning van het tweede en een nederlaag van concurrent VVK 5 wordt het verschil met nog twee wedstrijden te gaan zeven punten en is de titel dus binnen. Mocht het zaterdag nog niet zover komen, wat niet geheel onwaarschijnlijk is aangezien VVK 5 speelt tegen nummer laatst VVK 6, dan is er dinsdagavond 16 mei direct een herkansing met een thuiswedstrijd tegen HS ’88 2.

Verder spelen deze week ook nog de JO17 op woensdagavond en het 35+ en dameselftal op vrijdagavond. Bij de jeugd staat zaterdagmorgen ook weer een volledig programma gepland waarbij de jongste jeugd bij een overwinning op nummer twee Hoogezand kampioen kan worden.

Tot zover voor deze week. Het einde van het seizoen komt nu dus wel heel snel dichtbij en kan dus op een hele mooie wijze afgesloten gaan worden.

Iedereen veel voetbalplezier gewenst tijdens de onmisbare trainingsarbeid die nodig is om goede resultaten te behalen…

Gerwin