Vragen (v)uurtje Emiel Mensen

Vragen (v)uurtje
In het vragen (v)uurtje leren wij de mensen rondom SV Mussel beter kennen. Van jeugdvoetballers t/m Senioren. En van materiaalman t/m de kantine juffrouw. Het leuke is dat diegene die geïnterviewd wordt bepaald wie de volgende is. Deze week is Emiel Mensen aan de beurt. Speler of toch keeper van SV Mussel 3. Hij werd voorgedragen door Arjan Raveling en is dus deze week aan de beurt.

Vraag 1: Ik voetbal bij SV Mussel omdat?

Ik ben hier in de F’jes begonnen met voetballen en heb daarna de jeugd doorlopen tot aan de B- junioren. Door werk en studie ben ik vervolgens via een aantal andere clubs weer bij de SV terecht gekomen. Ik ben tegenwoordig in de weekenden vaak thuis en het leek me leuk om het voetballen weer op te pakken bij mijn oude club. Ik vind dat SV Mussel er altijd alles aan doet om te zorgen dat iedereen zich thuis voelt. Daarom hoefde ik er ook niet lang over na te denken om me weer in te schrijven.

Vraag 2: Hoe bereid jij je optimaal voor op een (belangrijke) wedstrijd? (muziek, rituelen, etc.)

Ik ben voor elke wedstrijd vrij zenuwachtig. Ik hou me vaak een beetje op de achtergrond en zorg ervoor dat ik me optimaal kan concentreren. Als keeper moet ik altijd eerst mijn rechter handschoen aan en dan pas mijn linker. Eenmaal in het doel moet ik drie keer de lat, drie keer de linkerpaal en drie keer de rechterpaal aantikken om vervolgens met mijn noppen een streep in het midden van de vijf meter te zetten.

Vraag 3: Hoe ga jij om met het winnen/verliezen van een wedstrijd?

Ik kan helemaal niet tegen mijn verlies en kan daar ook echt wel een tijdje chagrijnig om zijn. Als ik win mag ik dat graag met mijn teamgenoten gaan vieren in de derde helft.

Vraag 4: Wat is jouw favoriete voetbalclub en waarom?

Ik ben fanatiek supporter van FC Groningen. Ik probeer er elke uit- en thuiswedstrijd bij te zijn. Ik ben van mening dat wanneer je uit de provincie Groningen komt je niet ineens voor een club uit een ander deel van het land kan zijn. Maar dat is mijn beleving natuurlijk.

Vraag 5: Wat vind jij het mooiste voetbalstadion en waarom?

Het mooiste voetbalstadion is het Westfalen stadion van Dortmund.

Vraag 6: Wat is jouw favoriete voetbalspeler en waarom?

Lionel Messi. Puur omdat hij voetbalt vanuit een buitenaards talent.

Vraag 7: Wat zijn je hobby’s naast voetbal?

Ik hou van muziek en van de natuur. Daarnaast mag ik graag naar motorsport kijken of gaan.

Vraag 8 : Wat is je favoriete maaltijd?

De wraps met kip die mijn vriendin maakt.

Vraag 9: Waar kunnen we jou midden in de nacht voor wakker maken?

Een concert van ACDC of Guns ’n Roses. Verder wil ik heel graag nog een keer naar Afrika.

Vraag 10 : Wat is je favoriete muziek?

Ik heb een vrij brede muzieksmaak zolang het maar een gitaar, drums, een bas en een goeie zanger/zangeres betreft.

Vraag 11: Wat voor werk/opleiding doe jij?

Ik studeer aan de Aeres Hogeschool in Wageningen. Hier volg ik de opleiding tot docent/kennismanager in de Groene vakken/omgeving.

Vraag 12: Vraag van Arjan Raveling: . Emiel Mensen. Ben wel benieuwd hoe jij tot de keuze bent gekomen om te gaan voetballen in plaats van te keepen?

Hahaha. Ik was van plan om mijn conditie wat op te krikken in het veld. Nu ik twee wedstrijden heb meegedaan lijkt het mij een heel goed plan om de handschoenen maar weer aan te trekken!

Vraag 13: Wie moet de volgende vragen (V)uurtje invullen en welke vraag zou jij diegene willen stellen?

Tom Groenewold. Hoe kan het dat jij op dit moment in het 2e speelt, en niet bij een eredivisie club waar je eigenlijk thuishoort?

Emiel bedankt voor je antwoorden. We wensen je veel succes toe dit seizoen met Mussel 3. De volgende keer is Tom Groenewold aan de beurt.  Iedereen alvast een fijn voetbal weekend toegewenst.