Vragen (v)uurtje Gerwin Lichtenberg

In het vragen (v)uurtje leren wij de mensen rondom SV Mussel beter kennen. Van jeugdvoetballers t/m Senioren. En van materiaalman t/m de kantine juffrouw. Het leuke is dat diegene die geïnterviewd wordt bepaald wie de volgende is. Deze week is Gerwin Lichtenberg aan de beurt.

Vraag 1: Ik voetbal bij SV Mussel omdat?
 Omdat Wim Wubs mij in groep 7 van de basisschool meenam naar de voetbaltraining. Daarvoor zat ik op judo.

Vraag 2: Hoe bereid jij je optimaal voor op een (belangrijke) wedstrijd? (muziek, rituelen, etc.)
Broodje ham, broodje kaas en een groene AA. Ik hoef het al niet eens meer te bestellen als ik in de kantine kom 😉

Vraag 3: Hoe ga jij om met het winnen/verliezen van een wedstrijd?
Ik denk dat mijn gezicht boekdelen spreekt bij een overwinning maar ook zeer zeker bij een nederlaag. Daar kan ik gewoon heel slecht tegen.

Vraag 4: Wat is jouw favoriete voetbalclub en waarom?
Voor mij is er maar één club en dat is de SV. Daarnaast ben ik wat betreft een profclub de laatste jaren heel vaak bij FC Twente geweest. Puur voor de bloedfanatieke en unieke sfeer die ze daar hebben in het stadion. Ondanks dat ze de laatste tijd slecht in het nieuws zijn gekomen.

Vraag 5: Wat vind jij het mooiste voetbalstadion en waarom?
Anfield Road van Liverpool. Er is geen stadion in Nederland die daar aan kan tippen. De historie en ook hier weer de unieke sfeer maken het stadion.

Vraag 6: Wat is jouw favoriete voetbalspeler en waarom?
Mijn jeugdidool was Jari Litmanen. Een geniale voetballer en een absolute voorbeeldprof. Voor de jongere mensen onder ons… zoek maar eens wat filmpjes op op youtube over deze nummer 10 van Ajax.

Vraag 7: Wat zijn je hobby’s naast voetbal?
Mijn tijdlijn op facebook zegt genoeg denk ik 😇

Vraag 8 : Wat is je favoriete maaltijd?
Aardappels, spinazie met een gekookt eitje allemaal door elkaar gemixt natuurlijk… met een paar vissticks.

Vraag 9: Waar kunnen we jou midden in de nacht voor wakker maken?
Voor noodgevallen.

Vraag 10 : Wat is je favoriete muziek?
Van Psalmen en Gezangen tot aan jaren ’80 muziek. Zeer divers dus.

Vraag 11: Wat voor werk/opleiding doe jij?
Ik werk dit jaar 15 jaar bij Johan Schuitema bv tegenover het voetbalveld. Hier doe ik de volledige administratie en verkoop ik graszaad en meststoffen.

Vraag 12: Manda Wijnholds: Gerwin Lichtenberg.Jij bent ook al heel lang bezig voor de SV. Je hebt al allerlei dingen gedaan en nog steeds. Van Kantine tot wedstrijden vlaggen. Wat vind je het leukste om te doen en waarom?
Ik heb inderdaad heel wat baantjes gehad binnen de SV. Wedstrijdsecretaris vond ik altijd heel erg leuk omdat je echt dicht bij het voetbal betrokken bent. Maar daar begin ik steeds wat meer moeite mee te krijgen, misschien omdat ik dit inmiddels ook al 15 jaar doe. Momenteel als grensrechter onderdeel uitmaken van een team die op zaterdagmiddag een doelstelling heeft, vindt ik erg leuk om te doen maar in het verleden vond ik kantinebeheerder ook heel leuk. Eigenlijk denk ik dat ik het leuk vind om onderdeel van een team te zijn die samen een prestatie wil leveren… en als dat dan binnen of buiten de lijnen is maakt me niet zoveel uit. Mijn ultieme droom is om ooit nog een keer, als ik gestopt ben met werken of de postcodeloterij heb gewonnen, lijnentrekker te worden. Een keurig nette gemaaide grasmat met een paar strakke lijnen is uiteindelijk het podium waar alles op moet gebeuren.

Vraag 13: Wie moet de volgende vragen (V)uurtje invullen en welke vraag zou jij diegene willen stellen?
De huidige lijnentrekker van de SV… Jan Willems oftewel “Onzen Jan”. De vraag die ik hem wil stellen is hoelang heb je zelf actief gevoetbald en kun je hier eens een leuke anekdote over vertellen?

Gerwin bedankt voor het invullen van de vragen, voor volgende week is “Onzen Jan” aan de beurt. Je kan binnenkort de vragen verwachten. Vanaf hier wensen wij iedereen een fijn hemelvaart toe en alvast een sportief weekend.