Vragen (v)uurtje Harm Bolk

In het vragen (v)uurtje leren wij de mensen rondom SV Mussel beter kennen. Van jeugdvoetballers t/m Senioren. En van materiaalman t/m de kantine juffrouw. Het leuke is dat diegene die geïnterviewd
wordt bepaald wie de volgende is. Deze week is het de beurt van Harm Bolk. Niet actief als voetballer bij onze sv, maar
assistent trainer bij het eerste elftal en jeugd coördinator.

Vraag 1: Ik voetbal bij SV Mussel omdat?
Op dit moment ben ik niet actief als voetballer, maar als jeugd coördinator en assistent van Jan Veenhof. Afgelopen voorjaar ben ik benaderd door SV Mussel met de vraag of ik jeugd coördinator wilde worden. Ik hoefde daar niet lang over na te denken en ben dus in het nieuwe seizoen 2017/2018 begonnen.

Vraag 2: Hoe bereid jij je optimaal voor op een (belangrijke) wedstrijd? (muziek, rituelen, etc.)
Toen ik zelf nog voetbalde vroeger had ik niet echt rituelen, gewoon vroeg op bed en met de wedstrijd bezig zijn.

Vraag 3: Hoe ga jij om met het winnen/verliezen van een wedstrijd?
Vroeger kon ik best heel chagrijnig zijn als we hadden verloren. Nu als assistent kijk ik daar heel anders tegen aan. Als de tegenstander beter is heb ik daar meer vrede mee. Mits dat op een eerlijke manier tot stand is gekomen.

Vraag 4: Wat is jouw favoriete voetbalclub en waarom?
Feyenoord omdat ik vanaf kleins af aan die club ben gaan volgen. En ook heel vaak in de Kuip ben geweest, om die geweldige wedstrijden te bezoeken.

Vraag 5: Wat vind jij het mooiste voetbalstadion en waarom?
De Kuip omdat het een sfeervol stadion is, en al helemaal als de supporters los gaan. Dat is geweldig om daar tussen te mogen zitten.

Vraag 6: Wat is jouw favoriete voetbalspeler en waarom?
Ik heb niet echt een favoriete speler, maar als ik er toch eentje moet kiezen is dat voor mij Dirk Kuyt met zijn inzet en passie is dat een gemis op de Nederlandse velden.

Vraag 7: Wat zijn je hobby’s naast voetbal?
Lekker uit eten met mijn gezin af en toe. Ik zit nog bij de vrijwillige Brandweer.
En vissen vind ik wel leuk, alleen is daar jammer genoeg niet veel tijd voor.

Vraag 8 : Wat is je favoriete maaltijd?
Spareribs

Vraag 9: Waar kunnen we jou midden in de nacht voor wakker maken?
Het liefst heb ik dat ze mij laten slapen. (hahaha)

Vraag 10 : Wat is je favoriete muziek?
Mijn muziek keuze is vrij breed / Nederlandstalig top 40 muziek / trance.

Vraag 11: Wat voor werk/opleiding doe jij?
Ik ben werkzaam als Timmerman bij Bouwbedrijf B. Kooi te Groningen. Werkzaamheden die ik daar verricht zijn Nieuwbouw/ Verbouw / Onderhoud.

Vraag 12: Vraag van Jan Veenhof: Harm Bolk, hij is oud speler van Mussel, coördinator voor de jeugd van Mussel en assistent bij de 1ste selectie. Harm, hoe bevalt het jou tot nu toe om in een andere rol dan speler werkzaam te zijn bij SV Mussel en kun je wat informatie geven over de beleidsplannen voor de jeugd?
Jan het was even wennen als een andere rol als hoofdtrainer maar het bevalt mij uitstekend om assistent van het 1e elftal te zijn en samen met de mensen die bij het jeugdbeleidsplan zijn betrokken om daar mee te werken. Het is de bedoeling dat we het niveau van de jeugd stap voor stap omhoog brengen. Ik maak trainingen voor de jeugdtrainers zodat de jeugdtrainers het zo goed mogelijk Op de spelers kunnen overbrengen. Het is dan ook de bedoeling dat we gaande weg het seizoen kunnen zien Dat de jeugd zich verder heeft ontwikkeld.

Vraag 13: Wie moet de volgende vragen (V)uurtje invullen en welke vraag zou jij diegene willen stellen?
Albert de Vries hoe is het gekomen dat jij als Twaide mondje zo berokken bent bij SV Mussel?

Harm we willen je bedanken voor de gegeven antwoorden. Veel succes met de plannen die je voor de jeugd van SV Mussel hebt. Volgende week is Albert de Vries aan de beurt. Albert je kan binnenkort de vragen van ons verwachten. Iedereen een fijn voetbalweekend toegewenst.