Vragen (v)uurtje Jan Veenhof

In het vragen (v)uurtje leren wij de
mensen rondom SV Mussel beter kennen. Van jeugdvoetballers t/m Senioren. En van materiaalman t/m de kantine juffrouw. Het leuke is dat diegene die geïnterviewd
wordt bepaald wie de volgende is. Deze week is Jan Veenhof aan de beurt. Trainer van ons vlaggenschip en sinds kort ook speler van SV Mussel 35+.

Vraag 1: Ik voetbal bij SV Mussel omdat?
Mijn directe collega trainer Hans Boels mij gevraagd heeft mee te doen
met SV Mussel 35+. Ik heb nu 2x meegedaan en dat is ondanks het
opgelopen blessureleed prima bevallen. Leuk om samen met de “oudjes” van
SV Mussel een partijtje 7 tegen 7 te spelen. Daarnaast beleef ik veel
plezier aan het trainen en coachen van de spelers van de 1ste selectie
van SV Mussel.

Vraag 2: Hoe bereid jij je optimaal voor op een (belangrijke) wedstrijd? (muziek, rituelen, etc.)
Ik ben niet echt bijgelovig, heb daarom ook geen vaste rituelen. Heb
altijd erg veel zin om een training te geven of een wedstrijd te coachen.
Probeer voor de wedstrijd de spelers met behulp van tekeningen en tekst
de speelwijze en afspraken duidelijk te maken. Om ze op die manier goed
voor te bereiden op de wedstrijd.

Vraag 3: Hoe ga jij om met het winnen/verliezen van een wedstrijd?
Met winnen omgaan is uiteraard eenvoudiger dan met verliezen. Ook met
verliezen kan ik goed omgaan, het hangt er natuurlijk van af hoe het
verlies tot stand is gekomen. Mocht het zo zijn dat de spelers er alles
aan gedaan hebben dan heb ik er snel vrede mee. Mocht dat niet het geval
zijn, dan betekent dat werk aan de winkel en is het prettig om er na de
wedstrijd in de kantine over te praten met spelers en andere supporters.
Die info kan ik dan weer gebruiken om mijn voordeel mee te doen voor de
toekomstige wedstrijden.

Vraag 4: Wat is jouw favoriete voetbalclub en waarom?
FC Groningen is mijn favoriete voetbalclub, omdat ik er zelf nog een tijd heb mogen voetballen. Jammer dat de laatste tijd de resultaten en het voetbalspel niet goed zijn.

Vraag 5: Wat vind jij het mooiste voetbalstadion en waarom?
De groene kathedraal in Grunn.

Vraag 6: Wat is jouw favoriete voetbalspeler en waarom?
Net als iedereen kan ik erg genieten van toppers bij de grote voetbalclubs.
Ik heb niet echt 1 favoriet. Een speler is echt mijn favoriet als hij laat zien dat hij het maximale van zichzelf eist en er alles aan doet om het team te helpen; zich opstelt als een teamspeler (binnen en buiten het veld).

Vraag 7: Wat zijn je hobby’s naast voetbal?
Ik heb naast mijn werk en het trainerschap niet zo heel veel vrije tijd meer, maar af en toe tuinieren, naar de fitness, naar de bioscoop en uit eten zorgt wel voor ontspanning.

Vraag 8 : Wat is je favoriete maaltijd?
Heb niet echt een favoriete maaltijd, eet graag vlees of vis.

Vraag 9: Waar kunnen we jou midden in de nacht voor wakker maken?
Een concert van een alternatieve hardrock band!

Vraag 10 : Wat is je favoriete muziek?
Het liefst een band met drums, gitaren en een goede stem. Ik ben een groot fan van Grunge (jaren 90) en stoner rock. Enkele voorbeelden zijn Queens of the Stone Age, Foo Fighters en Tool.

Vraag 11: Wat voor werk/opleiding doe jij?
Ik ben accountmanager voor het bedrijf Bakker & Spees in regio Noord en Oost Nederland. Ik mag daar software die gebruikt wordt in de Grond Weg en Waterbouw aan de man brengen bij aannemers en overheden (gemeenten, provincies, waterschappen).

Vraag 12: Van Hans Boels: Jan Veenhof je bent inmiddels een paar maand “in dienst” bij SV Mussel, wat is je indruk van de club?? Zie je, sportief gezien, toekomst voor de club??
Mussel is een club die de randvoorwaarden voor spelers en trainers prima voor elkaar heeft. Onder andere qua materiaal en verzorging voor de spelers en trainers is alles prima geregeld. Er is veel betrokkenheid van de spelers en de supporters om er met z’n allen wat van te maken. De ambitie om weer stappen te maken naar een hoger niveau met het 1ste elftal is reëel. Bij de selectie zitten voldoende spelers die nog beter kunnen worden en kunnen meegroeien met de ervaren spelers om uiteindelijk de stap naar het 1ste team te maken. De afgelopen wedstrijden en trainingen hebben de spelers laten zien bereid te zijn om alles te willen geven. Dat is een prima basis om de stap hogerop te kunnen maken. Er is dus zeker toekomst voor de club en het liefst op een hoger niveau!

Vraag 13: Wie moet de volgende vragen (V)uurtje invullen en welke vraag zou jij diegene willen stellen?
Harm Bolk, hij is oud speler van Mussel, coördinator voor de jeugd van Mussel en assistent bij de 1ste selectie. Harm, hoe bevalt het jou tot nu toe om in een andere rol dan speler werkzaam te zijn bij SV Mussel en kun je wat informatie geven over de beleidsplannen voor de jeugd?

Jan we willen je bedanken voor de gegeven antwoorden. Veel succes met het eerste elftal en we hopen natuurlijk dat het gaat lukken om die stap hogerop te maken. Volgende week is Harm Bolk aan de beurt. Harm je kan binnenkort de vragen verwachten. Iedereen een fijn voetbalweekend toegewenst.