Vragen (v)uurtje Jan Willems

In het vragen (v)uurtje leren wij de mensen rondom SV Mussel beter kennen. Van jeugdvoetballers t/m Senioren. En van materiaalman t/m de kantine juffrouw. Het leuke is dat diegene die geïnterviewd wordt bepaald wie de volgende is. Deze week is “Onzen Jan” oftewel
Jan Willems aan de beurt.

Vraag 1: Ik voetbal bij SV Mussel omdat?
Ik voetbal niet bij de SV Mussel maar vindt de SV Mussel wel een belangrijke schakel in het sociale leven in ons kleine dorp.

Vraag 2: Hoe bereid jij je optimaal voor op een (belangrijke) wedstrijd? (muziek, rituelen, etc.)
’s Morgens eerst naar de jeugd kijken, kopje koffie in de kantine, broodje erbij en vervolgens naar de tribune voor het 1e of op tijd weer in huis om mee te gaan naar de uitwedstrijd van het 1e.

Vraag 3: Hoe ga jij om met het winnen/verliezen van een wedstrijd?
Verliezen is niet erg als er maar strijd geleverd is of een wil is getoond om de wedstrijd te willen winnen. Maar winnen is uiteraard het mooiste

Vraag 4: Wat is jouw favoriete voetbalclub en waarom?
Mijn favoriete voetbalclub is Ajax. Toen ik nog een klein menneke was, speelde Ajax in de wereldtop. Dat had toen veel invloed op mij. Samen met mijn maat voetbalde we veel bij ons thuis op de boerderij: hij als Piet Keizer en ik als Johan Cruijff. Er sneuvelde dan wel veel ramen van de varkenshokken maar ja……..

Vraag 5: Wat vind jij het mooiste voetbalstadion en waarom?
Bernabeu stadion in Madrid. Modern stadion waar enorm veel toeschouwers in kunnen.

Vraag 6: Wat is jouw favoriete voetbalspeler en waarom?
Maradona omdat hij een enorme goeie balbeheersing had. En omdat hij een matige ploeg als bijvoorbeeld Napoli toch kampioen kon maken.

Vraag 7: Wat zijn je hobby’s naast voetbal?
Ik ga graag fietsen. Onderweg zo hier en daar wat drinken en eten en
genieten van de omgeving.

Vraag 8 : Wat is je favoriete maaltijd?
Spaghetti Bolognese

Vraag 9: Waar kunnen we jou midden in de nacht voor wakker maken?
Nergens voor! Alleen in noodgevallen.

Vraag 10 : Wat is je favoriete muziek?
Kensington, Elvis Presley, Zucherro. Ik vind ook nummers van Queen, Status Quo, Rolling Stones en Bruce Springsteen heel erg mooi.

Vraag 11: Wat voor werk/opleiding doe jij?
Ik werk via Abiant bij een varkenshouder/akkerbouwer ongeveer 2 dagen
per week. Daarnaast doe ik vrijwillgerswerk bij de groenploeg van de RK Kerk, de
groenploeg bij de SV Mussel en daar doe ik ook de voorbereidingen voor
de wedstrijden: lijnentrekken etc.

Vraag 12: Gerwin Lichtenberg: De huidige lijnentrekker van de SV… Jan Willems oftewel “Onzen Jan”. De vraag die ik hem wil stellen is hoelang heb je zelf actief gevoetbald en kun je hier eens een leuke anekdote over vertellen?
Mijn actieve voetbalverleden ligt in Brabant. Ik heb bij VV Terlo gevoetbald t/m de C jeugd. Eerst als linkerspits en de laatste jaren linkshalf. We moesten voor het toernooi om de Kempenlandsbeker tegen onze aartsrivaal Bergeijk ’t Hof (beide clubs komen uit Bergeijk).
Bergeijk ’t Hof speelde met hun C jeugd hoofdklasse. Vooraf werd ik door klasgenoten van de MAVO flink geïntimideerd dat wij geen schijn van kans hadden tegen hun maar…….. we wonnen met 2-0 en lieten ‘tHof kansloos achter!

Vraag 13: Wie moet de volgende vragen (V)uurtje invullen en welke vraag zou jij diegene willen stellen?
Klaas Luinstra mag het volgende vragen (v)uurtje invullen. Mijn vraag aan Klaas is: wanneer promoveert de SV Mussel naar de 4e Klasse?

Jan bedankt voor het invullen van de vragen. Voor volgende week is Klaas Luinstra aan de beurt. Klaas kan de reporter binnenkort aan de deur verwachten. Iedereen alvast een sportief weekend toegewenst.