Vragen (v)uurtje Maarten van Beek

Vragen (v)uurtje
In het vragen (v)uurtje leren wij de mensen rondom SV Mussel beter kennen. Van jeugdvoetballers t/m senioren. En van materiaalman t/m de kantine juffrouw. Het leuke is dat diegene die geïnterviewd wordt bepaald wie de volgende is. Deze week is Maarten van Beek aan de beurt. Speler en team manager van SV Mussel 3 en ook nog eens begeleider van JO13.
Hij werd voorgedragen door Tom Groenewold en is dus
deze week aan de beurt.

Vraag 1: Ik voetbal bij SV Mussel omdat?

Het een gezellige vereniging is en ik bijna iedereen ken.

Vraag 2: Hoe bereid jij je optimaal voor op een (belangrijke) wedstrijd? (muziek, rituelen, etc.)

Ik heb eigenlijk geen ritueel om een wedstrijd voor te bereiden. Samen met Werner Wever en Martin Bodde ben ik begeleider en speler van SV Mussel 3.
We bereiden altijd de wedstrijd voor door te inventariseren wie er allemaal zijn. Op basis daarvan maken we een basisopstelling die voor ons het sterkst lijkt. Natuurlijk regelen we de wedstrijdtas, ballen, waterzak, vervoer en andere spelers wanneer wij te weinig speler hebben oftewel alle zaken wat een begeleider hoort te doen, zodat het team optimaal kan beginnen aan de wedstrijd.

Vraag 3: Hoe ga jij om met het winnen/verliezen van een wedstrijd?

Winst?? Wat is dat?? Hierover kan ik nog niks zeggen… Maar dit komt eraan! Ik ben heel fanatiek (wat sommige die langs de lijn staan hebben gezien) en kan dus niet zo goed tegen mijn verlies. De eerste paar minuten na de wedstrijd kan ik hier nog steeds enorm van balen. Na een warme douche en de wedstrijd geëvalueerd te hebben gaat het dan wel weer.

Vraag 4: Wat is jouw favoriete voetbalclub en waarom?

AJAX!! Vanaf mijn kinderjaren had ik al Ajax behang, pyjama etc. Dus eigenlijk vanaf de paplepel ingegoten en dit is nooit veranderd.

Vraag 5: Wat vind jij het mooiste voetbalstadion en waarom?

Er zijn veel mooie stadions, maar wat altijd indruk maakt is `Die Gelbe Wand’ van Borussia Dortmund en de Johan Cruijf Arena bij een Europese wedstrijd. Afgelopen jaar ben ik naar Ajax – Kopenhagen geweest en toen was het 90 minuten lang feest op de tribune!

Vraag 6: Wat is jouw favoriete voetbalspeler en waarom?

Ik heb niet echt een favoriete voetbalspeler, maar Jaap Stam komt toch wel aardig in de buurt. Wat een beest was dat!

Vraag 7: Wat zijn je hobby’s naast voetbal?

In mijn vrije tijd speel ik regelmatig FIFA (alleen of met vrienden) en vind het leuk om dingen te doen met vrienden. Ook het begeleiden van een jeugdteam is mijn hobby. Dit jaar begeleid ik jeugd onder de 13.

Vraag 8 : Wat is je favoriete maaltijd?

Lasagne

Vraag 9: Waar kunnen we jou midden in de nacht voor wakker maken?

Vakantie naar een warm land of een bezoek aan een goede voetbalwedstrijd

Vraag 10 : Wat is je favoriete muziek?

Qua muzieksmaak ben ik vrij breed, maar mijn favoriete muziek is toch wel rap en R&B.

Vraag 11: Wat voor werk/opleiding doe jij?

Ik ben werkzaam als Docent Economie in Emmen bij het Carmelcollege. Dit doe ik fulltime en sinds dit jaar volg ik ook een opleiding tot praktijkdocent. Als ik deze opleiding heb afgerond mag ik alle praktijkvakken geven binnen het VMBO.

Vraag 12: Vraag van Tom Groenewold:  Waarom ben je terug gegaan op voetbal en hoe is het gelukt om een 3e elftal op been te krijgen?

Tom bedankt voor je vraag! Vorig jaar ben ik gevraagd door Lars Hemmes of ik de jeugd onder de 9 van de SV niet wou begeleiden. Ik raakte toen steeds meer betrokken bij de SV en het begon te jeuken om zelf weer te gaan voetballen. Martin begeleide toen samen met mij de jeugd onder de 9 en Werner de jeugd onder de 11. Wij hadden regelmatig op zaterdagochtend over het zelf weer gaan voetballen. Realistisch als we waren wisten we dat het eerste en tweede in eerste instantie niet haalbaar zou zijn. Ik heb 10 jaar geleden voor het laatst mijn wedstrijden gespeeld en moest dus eerst weer ervaring op doen. We hebben toen besloten om een derde te starten.

Vraag 13: Wie moet de volgende vragen (V)uurtje invullen en welke vraag zou jij diegene willen stellen?

Johan Wijnholds: Hoe is het voor jou om andere mensen wedstrijden te zien voetballen terwijl jij dit niet meer kan i.v.m. je schouder?

Maarten bedankt voor je antwoorden. We wensen je veel succes toe dit seizoen met Mussel 3 en wie weet zit er binnenkort wel een winst in. De volgende keer is Johan Wijnholds aan de beurt, je kan binnenkort de vragen verwachten. Iedereen alvast een fijn voetbal weekend toegewenst