Vragen (V)uurtje Nico Blok

In het vragen (v)uurtje leren wij de mensen rondom SV Mussel beter kennen. Van jeugdvoetballers t/m Senioren. En van materiaalman t/m de kantine juffrouw. Het leuke is dat diegene die geïnterviewd wordt bepaald wie de volgende is. Deze week zou Scott Huizinga
aan de beurt zijn, helaas wil Scott niet mee werken aan deze rubriek. Wel hebben we Nico Blok
bereid gevonden om mee te werken. We wensen jullie veel lees plezier.

Vraag 1: Ik voetbal bij SV Mussel omdat?
Goede vraag…, even kijken hoe het ook al weer zat. Het beviel niet meer bij mijn vorige club SV Borger en ik wou eigenlijk iets anders. Toen ik ongeveer 3 jaar geleden op een vrijdagavond begin mei op een verjaardag was in Mussel en aan de praat kwam met o.a. Richard Wubs (tevens oud klasgenoot) hoefde ik niet heel lang na te denken. Ik ben gelijk de volgende dag wezen kijken bij de club en heb op dezelfde dag nog een gesprek gehad met een aantal bestuursleden. De overschrijving was dan ook vlot geregeld. In de drie seizoenen die ik er nu voetbal heb ik nog geen enkel moment spijt gehad van mijn overstap en voelt de SV aan als een warme club met een uitstekende sfeer.

Vraag 2: Hoe bereid jij je optimaal voor op een (belangrijke) wedstrijd? (muziek, rituelen, etc.)
Ik heb niet echt een voorbereiding op een wedstrijd, maar probeer wel altijd voldoende te eten en te drinken voordat ik eraan begin. Ook een goede warming-up met rekken en strekken is niet onbelangrijk natuurlijk.

Vraag 3: Hoe ga jij om met het winnen/verliezen van een wedstrijd?
Vroeger kon ik mij nog weleens druk maken als ik een wedstrijd verloor en heel slecht tegen mijn verlies, maar tegenwoordig zie ik het steeds meer als een ontspanning. In principe maakt mij de uitslag nooit zoveel uit (winnen is wel leuk natuurlijk), maar de manier waarop en de instelling van het hele team vind ik veel belangrijker. Als er jongens zijn die er niet alles aan doen dan kan ik mij hier wel aan ergeren.

Vraag 4: Wat is jouw favoriete voetbalclub en waarom?
Dat kan er natuurlijk maar eentje zijn: Wij zijn Ajax, wij zijn de beste! Het is natuurlijk een fantastische club met een rijke historie, mooi aanvallend voetbal en altijd geweldige (opkomende) spelers/talenten. Ajax is mij er met de paplepel ingegoten en dat zal ook nooit veranderen.

Vraag 5: Wat vind jij het mooiste voetbalstadion en waarom?
Als ik kijk naar Nederland dan is dat voor mij toch echt het stadion voor Ajax. Maar echt het allermooiste stadion? Tja, moeilijk te zeggen…. Als ik dan kijk naar Engeland lijkt het mij ook wel een keer fantastisch om naar Anfield te gaan, dat lijkt mij wel een mooi stadion.

Vraag 6: Wat is jouw favoriete voetbalspeler en waarom?
Dat is natuurlijk Fernando Torres. Ik volg hem eigenlijk al vanaf zijn beginjaren in zijn eerste Atletico Madrid tijd en vond hem toen al een goede speler. Later toen hij zijn transfer naar Liverpool kreeg was hij toch wel echt een van de dodelijkste spitsen van de wereld, fantastisch om naar te kijken. Helaas is hij na zijn transfer naar Chelsea weggezakt, maar ik blijf het toch mooi vinden als ik hem zie spelen.

Vraag 7: Wat zijn je hobby’s naast voetbal?
Ik mag graag muziek luisteren en spelletjes spelen met vrienden. Ook vind ik het heerlijk om series of films te kijken als ik een luie dag heb en niet zoveel zin in iets actiefs.

Vraag 8: Wat is je favoriete maaltijd?
Eigenlijk alles wel, zolang er maar kip in zit! Als ik dan toch echt moet kiezen dan vind ik de Spaghetti Kip van Ramses of eigen gemaakte Kip Tandoori het allerlekkerste.

Vraag 9: Waar kunnen we jou midden in de nacht voor wakker maken?
Liever niet, dan kan ik lekker doorslapen. Eigenlijk heb ik niet echt iets waar ik wakker voor gemaakt kan worden, behalve als ik honger heb dan wil ik wel iets te eten.

Vraag 10: Wat is je favoriete muziek?
Ik luister eigenlijk van alles wat, maar het meestendeels toch echt top 40. Muziek van bijvoorbeeld Gavin Degraw, The Script of The Fray vind ik toch wel heel leuk.

Vraag 11: Wat voor werk/opleiding doe jij?
Momenteel werk ik al bijna drie jaar voor het accountantskantoor HLB Nannen in Emmen. Een aantal maanden van het jaar ben ik veel op pad naar klanten in heel Nederland om daar jaarrekeningcontroles uit te voeren en verder zit ik veelal op kantoor om daar jaarrekeningen samen te stellen. Ik heb net mijn opleiding accountancy afgerond in januari van dit jaar en start in september met mijn nieuwe opleiding, waarbij ik graag mijn titel AA (accountants-administratieconsulent) wil behalen.

Vraag 12:
Deze week geen vraag aan Nico.

Vraag 13: Wie moet de volgende vragen (V) uurtje invullen en welke vraag zou jij diegene willen stellen?
Het volgende vragen (V) uurtje mag/moet worden ingevuld door Manda Wijnholds. Manda is een heel trouwe supporter en kantinejuffrouw van de SV Mussel en als je haar een week niet ziet op het sportpark dan is er toch echt iets aan de hand. Ik ben dan ook wel benieuwd waarom de SV Mussel haar zo trekt en hoe ze het vindt als kantinejuffrouw van de SV?

Nico bedankt dat jij op het laatste moment ons uit de brand hebt geholpen, zodat er deze week
toch een vragenvuurtje is. We wensen je nog veel plezier toe bij de SV. Manda Wijnholds, jij
kan de vragen binnenkort verwachten. Iedereen alvast een sportief weekend gewenst.