Vragen (v)uurtje René Brinks

In het vragen (v)uurtje leren wij de
mensen rondom SV Mussel beter kennen. Van jeugdvoetballers t/m Senioren. En van materiaalman t/m de kantine juffrouw. Het leuke is dat diegene die geïnterviewd wordt bepaald wie de volgende is. Deze week is René Brinks aan de beurt. Willen weten waarom René bij  SV Mussel speelt en er nog een seizoen bij aan geplakt heeft?? Lees dan snel dit vragen(v)uurtje.

Vraag 1: Ik voetbal bij SV Mussel omdat?

Lang verhaal, nadat ik ongeveer 4 jaar gestopt was met veldvoetbal en alleen nog zaalvoetbal speelde met o.a de broertjes Breedveld, merkte ik dat ik conditioneel achteruit ging.

Ik gaf aan dat ik wel weer eens wat wilde trainen om fit te worden.  Hierop hebben ze contact gezocht met Hans Boels en deze met mij. Na ongeveer 3 maanden trainen ben ik toch lid geworden en heb aan het einde van het seizoen zelfs nog een paar wedstrijden mee gedaan onder trainer Tseard van der Meer.  Vervolgens ben ik blijven voetballen tot op heden.

Vraag 2: Hoe bereid jij je optimaal voor op een (belangrijke) wedstrijd? (muziek, rituelen, etc.)

Ten eerste is elke wedstrijd een belangrijke !

Ik vind het lekker om een mooi muziekje op te zetten wanneer ik onderweg ben naar de SV of onderweg ben naar een uitwedstrijd. Dit is overigens niet het muziek wat ik veelal hoor in de kleedkamer al hebben Erwin Wijnholds en Nick Uil ook een goede smaak.. Rituelen heb ik eigenlijk niet, al vertik ik het om met nummer 13 te spelen, het liefst met nummer 12 (beetje bijgeloof, hier speelde ik mee tot ik gestopt ben) .  Verder ben ik Jaap’s (verzorger) duurste klant. Hij zorgt dat ervoor dat ik op zaterdag de spieren los heb en goed aan de wedstrijd kan beginnen.

Vraag 3: Hoe ga jij om met het winnen/verliezen van een wedstrijd?

Winnen gaat me eigenlijk heel goed af, echter het verliezen geeft soms wat meer problemen. Al ben ik er wel wat beter in geworden. Bij thuiskomst en het zien van de kinderen besef je toch al gauw dat er belangrijkere zaken zijn.

Vraag 4: Wat is jouw favoriete voetbalclub en waarom?

Fc Groningen is mijn club geworden sinds mijn broer er speelde. Elk seizoen zie ik er wel een paar thuiswedstrijden. Verder mag ik Barcelona ook graag zien spelen en (buitenlandse) clubs met Nederlandse inbreng.

Vraag 5: Wat vind jij het mooiste voetbalstadion en waarom?

Ik ben 1 keer in het Camp Nou geweest, helaas waren ze een wedstrijd eerder kampioen geworden en niet tijdens ons bezoek. De huldiging vond echter wel na de wedstrijd plaats met 95000 mensen. IK vind het een prachtig stadion maar dat vind ik ook van de Kuip.

Vraag 6: Wat is jouw favoriete voetbalspeler en waarom?

Ik twijfelde tussen Richard Wubs en Messi maar ik kies toch voor de laatste.  Het is ongelooflijk waar deze man  tot in staat is.

Vraag 7: Wat zijn je hobby’s naast voetbal?

Ik kijk graag Formule 1, klussen in de tuin waar ik een schuur aan het bouwen ben, tennis vind ik leuk al doe ik het niet veel meer. Biertje drinken met familie, vrienden, voetballers en af en toe een avondje uit naar bijvoorbeeld Geert Teis of de kroeg.  En uiteraard doe ik graag leuke dingen met mijn vriendin en de kinderen Jesse en Lotte.

Vraag 8 : Wat is je favoriete maaltijd?

Spare Ribs van Diggels (Westerbork) en alles van de snackbar….

Vraag 9: Waar kunnen we jou midden in de nacht voor wakker maken?

Dat is nergens voor nodig hoor,als je geluk hebt ben ik al op.  Dat doen de kinderen meerdere malen per nacht voor je…

Vraag 10 : Wat is je favoriete muziek?

Ik heb een brede muzieksmaak, maar Nederlandstalig/Gronings  luister ik graag, maar ook bands als U2 ,Bruce Springsteen, Live, Coldplay, en  R.E.M mag ik graag voorbij horen komen.

Vraag 11: Wat voor werk doe jij?

Ik ben werkzaam bij politie Drenthe als Hoofdagent. Hier verzorg ik de noodhulp diensten.

Vraag 12: Mijn vraag aan René Brinks: wat heeft je doen besluiten toch nog een jaartje door te gaan bij de SV?

Simon dat zijn er meerdere geweest.  Ten eerste heb ik geen goed gevoel overgehouden aan vorig seizoen (netjes uitgedrukt). Hier viel ik in de laatste minuut van de eerste nacompetitie wedstrijd uit. Zo wilde ik eigenlijk niet stoppen.

Verder vind ik SV Mussel een goede en nette vereniging.  De randvoorwaarden zijn goed voor elkaar en er heerst een gezellige sfeer. Ook hebben we fijne en trouwe supporters die zowel thuis als uit wedstrijden in grote getale aanwezig zijn.  Met trainer Veenhof , Boels, Bolk en Strockmeijer hebben we een goede technische staf en goede verzorgers.  Met dit in het achterhoofd en gesprekken met mensen binnen de club (spelers, waaronder jou, supporters, bestuur, opa Klaas, de 5e colonne, Jan Kremers bijvoorbeeld  en uiteraard het thuisfront) heb ik toch besloten een jaar door te gaan. Dit in de hoop te bewerkstelligen wat vorig jaar is mislukt, al zal het geen gemakkelijke opgave worden.

Vraag 13: Wie moet de volgende vragen (V)uurtje invullen en welke vraag zou jij diegene willen stellen?

Ties Hemmes, Ties,  je bent zowel bij uit en thuis wedstrijden altijd aanwezig samen met je vader en soms je moeder,  daar zijn wij uiteraard erg blij mee als eerste elftal. Maar Ties, wat moet en kan  er na de winterstop beter, en hoe krijgen we die Blonde Parel van Hemmes weer aan het scoren ???

René bedankt voor het invullen van dit vragen(v)uurtje. We hopen dat je dit seizoen beter mag afsluiten. Hopen op succes voor onze SV. Ties jij bent volgende week aan de beurt, je kan de vragen binnenkort verwachten. Verder willen wij iedereen alvast een fijn voetbal weekend toewensen.