Vragen (v)uurtje Siep Schoenmaker

In het vragen (v)uurtje leren wij de mensen rondom SV Mussel beter kennen. Van jeugdvoetballers t/m Senioren. En van materiaalman t/m de kantine juffrouw. Het leuke is dat diegene die geïnterviewd  wordt bepaald wie de volgende is.  Deze
week is Siep Schoenmaker aan de beurt. Geen speler van Mussel, maarvrijwilliger voor onze mooie club.

Vraag 1: Ik voetbal bij SV Mussel omdat?
Ik heb zelf nooit bij SV Mussel gevoetbald. Ook nergens anders trouwens.Ik ben gewoon één van die stuurlui die aan de wal staan en daar heb ik heel veel plezier in.De sfeer bij de club is mooi en ik geniet dan ook tijdens de competitie elke zaterdag van alle 3 de helften.

Vraag 2: Hoe bereid jij je optimaal voor op een (belangrijke) wedstrijd? (muziek, rituelen, etc.)
Ik begin ’s ochtends met een stevig ontbijt. Vervolgens de krant leze en daarna besteed ik een uurtje aan het ophalen van mijn theoretische kennis van de voetbalspelregels, zodat ik de grensrechter van de tegenstander goed kan adviseren.Daarna een half uurtje stemoefeningen om me voor te bereiden op het aanmoedigen van de SV: “Kom op, Muzzel. Ze binnen kepot”. Werkt altijd!Daarna een stevig bord pasta en vervolgens op naar de wedstrijd.

Vraag 3: Hoe ga jij om met het winnen/verliezen van een wedstrijd?
Daar wordt nooit zo’n drama van gemaakt. Natuurlijk is het mooi om te winnen, maar verliezen op een manier als onlangs tegen Angelslo vind ik ook “mooi”. Maar wedstrijden zoals die tegen VVAK, daar baal ik best van. Die wil ik echt het liefst zo snel mogelijk vergeten.

Vraag 4: Wat is jouw favoriete voetbalclub en waarom?
Misschien is dit een niet verwacht antwoord, maar dat is toch echt SV Mussel. Daar voel ik me bij betrokken en daar leef ik echt mee met de wedstrijden. Dat zegt me meer dan een profclub op afstand.

Vraag 5: Wat vind jij het mooiste voetbalstadion en waarom?
Dat is voor mij zonder twijfel De Kuip, omdat ik daar in 1978 voor het eerst een concert van Bob Dylan heb bijgewoond.

Vraag 6: Wat is jouw favoriete voetbalspeler en waarom?
Ik heb niet zoveel met grote namen. Iedere voetballer die zich volledig inzet en voetbalt naar zijn of haar vermogen (wel een beetje gender-neutraal blijven natuurlijk), kan op mijn warme sympathie rekenen.

Vraag 7: Wat zijn je hobby’s naast voetbal?
Lezen, schrijven (in t Grunnegs), kunst, muziek (folk- en blues vooral, en dan in het bijzonder Bob Dylan) en het en het knutselen en verbouwen aan onze woning.

Vraag 8 : Wat is je favoriete maaltijd?
Makkelijke vraag, maar moeilijk antwoord. Volgens mij heb ik dat niet. Ik vind pasta’s lekker, maar stamppot gaat er ook prima in. As der din mor n rookworst in zit.

Vraag 9: Waar kunnen we jou midden in de nacht voor wakker maken?
Laat mij nou maar lekker slapen, maar als er iemand is die een huiskamerconcert van Bob Dylan bij mij thuis weet te organiseren, dan mag die mij wekenlang elke nacht wakker maken en in mijn arm knijpen.

Vraag 10 : Wat is je favoriete muziek?
Goeie vraag…………………………….. Bob Dylan misschien? Maar eigenlijk hou ik best van heel veel muziek. Of dat nu folk, blues, Americana of Grunnegs is.

Vraag 11: Wat voor werk/opleiding doe jij?
Ik heb aan de HTS in Groningen bouwkunde gestudeerd en daarna mijn hele leven in de architecten-wereld gewerkt, als tekenaar, ontwerper en opzichter. Nu ben ik gepensioneerd, en dat bevalt ook prima.

Vraag 12: Vraag van Albert de Vries: Mijn vraag is aan Siep: Je zet je met een aantal vrijwilligers in de week ook in voor de SV. Wat voor, stille, werkzaamheden doet jullie cluppie voor de SV?
Wij zijn in principe elke dinsdagochtend bij de club aanwezig. Daar doen we de meest uiteenlopende klussen. Dat varieert van gras maaien, blad harken en het legen van de prullebakken tot bijvoorbeeld het verzorgen van de verlichting en bijvoorbeeld de verwarming (zolang het niet té technisch wordt).

Ook verzorgen we het verwijderen van reclameborden die opnieuw beplakt moeten worden en brengen we de nieuwe borden aan. En dan vergeet ik ongetwijfeld nog een en ander.

Vraag 13: Wie moet de volgende vragen (V)uurtje invullen en welke vraag zou jij diegene willen stellen?
Wim Wubs, volgens mij de speler van de SV die van de huidige selectie het langst in het eerste elftal actief is.

Mijn vraag aan Wim: Is het voor jou wel eens moeilijk de motivatie voor een wedstrijd op te brengen? En hoe lang denk je nog door te gaan als eerste elftal-speler van de SV?

Siep bedankt voor het invullen van de vragen. We wensen je veel succes met de taken die je voor de club doet. En horen vast je aanmoedigingen over het veld galmen. Voor volgende week is Wim Wubs aan de beurt. De vragen komen binnenkort jouw kant op. Iedereen alvast een fijn voetbalweekend gewenst.