Vragen(v)uurtje met Rick Breedveld

“He Rick! Leuk dat je dit seizoen bij SV Mussel bent komen voetballen! We hebben je inmiddels een paar keer binnen de lijnen in actie gezien, maar buiten de selectie zijn er natuurlijk nog niet heel veel mensen die je kennen. Vertel eens! Waar kom je vandaan, hoe oud ben je? Brand maar los!”;p
Rick_Breedveld2.0

“He! Ik ben dus Rick Breedveld, Ik ben geboren en getogen in Nieuw Buinen, en ben net 23 jaar geworden! Vanuit Nieuw Buinen, waar ik nog steeds woon, pendel ik wekelijks op en neer naar Groningen, Musselkanaal en Mussel. Naast mijn studie bedrijfseconomie aan de Hanze Hogeschool waar ik in het vierde en laatste jaar zit en dit studiejaar dus hoop af te ronden, werk ik parttime bij de Lidl in Musselkanaal.’’

“Je maakt dus heel veel kilometers in een week tijd! En nu heb je er ook nog voor gekozen om bij SV Mussel te gaan voetballen. Uiteraard vinden wij dit een verstandige keuze, maar wie heeft je zover gekregen?”

“Het contact met SV Mussel is ontstaan door een aantal gesprekken met Niels Teuben. Hij heeft mij er echt van overtuigd dat “de SV’’ een leuke warme club is waar alles goed geregeld is en waar hij, ondanks de degradatie van het eerste elftal naar de 5e Klasse afgelopen seizoen, het toch erg naar zijn zin had. Hij heeft mij en mijn broertje Roy er van weten te overtuigen om samen met nog een aantal versterkingen dit seizoen mee te doen om het kampioenschap. Daarnaast ben ik zelf bij SV Mussel komen voetballen omdat ik, nadat ik vanaf mijn 7e jaar bij SJS heb gevoetbald, eens in een andere omgeving wilde kijken. Bij SJS heb ik het altijd heel erg naar mijn zin gehad, maar nadat ik het afgelopen seizoen eens goed geanalyseerd had en richting het nieuwe seizoen een doelstelling voor mezelf had gesteld, kwam ik tot de keuze om het dit seizoen bij SV Mussel te proberen.”

“Ok! Goed om te horen dat jij er een goed gevoel bij had en dat Niels zo enthousiast was!, we hopen uiteraard dat dit zo blijft! Je bent wel in een jong team terecht gekomen! Hoe zijn tot nu toe de eerste weken bevallen?”

“De eerste weken zijn me, ondanks enkele teleurstellende resultaten, erg positief bevallen. Er heerst een goede sfeer in deze jonge groep en ik zie erg veel potentie! Het is nu zaak om de basisfacetten van het voetbal er in te slijpen en vooral dat we gaan trainen op automatismen. Wanneer we dat dit seizoen kunnen realiseren met deze selectie, dan zie ik ons een mooi seizoen tegemoet gaan!”

“Wat leuk dat er een positieve sfeer hangt binnen de groep! Naast een nieuwe club heb je natuurlijk ook een nieuwe trainer. Hoe bevalt de samenwerking tot nu toe (en je mag best eerlijk zijn! Hij neemt zelf ook nooit een blad voor de mond!)”

“De Samenwerking met de nieuwe trainer, Tseard, bevalt me tot nu toe goed. Zijn spelopvatting en immer positieve instelling spreken me zeer aan. Ik hoop dat zijn kwaliteiten zich dit seizoen ook gaan uiten en dat wij aan het einde van het seizoen ook daadwerkelijk kunnen zeggen dat we zowel als groep maar ook als individu stappen hebben gemaakt.(en dat is eerlijk, haha ;))”

“Je geeft aan verbeteren, bedoel je daarmee ook daadwerkelijk het kampioenschap? Of denk je dat dit te hoog gegrepen is?”

“Ik ben nog nooit kampioen geworden sinds ik voetbal. Ik ambieer dus zeker een kampioenschap en ik denk ook dat dit te realiseren is met de huidige spelersgroep in de 5e klasse!”

“Ok, dat is ambiteus! Je hebt bij het eerste elftal tot nu toe veel op het middenveld gespeeld, dat is toch iets anders dan vorig seizoen bij SJS! Dat is vast even wennen?”

“Dat klopt gedeeltelijk! Ik stond vorig seizoen linksback bij SJS. Maar dit kwam onder andere door de hevige concurrentie op het middenveld bij het eerste (waar jongens spelen als Sybesma en Veldhuis) Ik heb in het verleden altijd op het middenveld gespeeld. Zowel op de ‘6’,als op de ‘8’positie en bij SV Mussel speel ik nu dus weer op het middenveld wat me erg goed bevalt!”

“Je hebt het duidelijk naar je zin bij de club. Wat zou je verder als positief willen bestempelen bij SV Mussel? en misschien wel net zo belangrijk! Wat zou er eventueel beter kunnen?”

“Ik vind Mussel een heel erg warme vereniging en waar op het eerste gezicht alles goed is geregeld. Ik merk daarnaast dat veel mensen iets willen doen en betekenen voor de club en daar dan ook echt hun voldoening uithalen! Wat misschien een verbeterpunt is, zou zijn dat elke leeftijdscategorie bij de jeugd bezet is. Ik begrijp ook heel goed dat in een dorp als Mussel, dat relatief weinig inwoners heeft, dit niet makkelijk te realiseren is. Maar het zou natuurlijk fantastisch zijn als dit op een andere manier te verwezenlijken is.”

“Helemaal goed! Daar kunnen we iets mee, wellicht dat jij ons daarin kunt helpen! We hebben trouwens bij SV Mussel wel eens vaker spelers gehad van buiten het dorp Mussel. Sommigen bleven een jaar voetballen, anderen bleven er juist hun hele verdere carrière. Hoe zie jij dit voor je?”

“Zolang ik nog met zoveel plezier bij SV Mussel speel als nu, zie ik niet direct een reden om weg te gaan. Maar je weet natuurlijk nooit hoe het gaat lopen”

“Een correct en diplomatiek antwoord! Maar we gaan er uiteraard vanuit dat je er, evenals de andere nieuwe spelers dit seizoen, nog wel een jaartje aan vast plakt. Rick, we willen je bedanken voor je tijd en wensen je veel succes dit seizoen bij het eerste elftal van SV Mussel! Aangezien we nogal wat nieuwe spelers hebben binnen de selectie, mag je me wel gaan vertellen wie we volgende week in de schijnwerpers plaatsen?”

“De volgende die je wat mij betreft het hemd van het lijf mag vragen is Wouter Panneman! En vergeet dan niet te vragen naar zijn hondjes, dat vind hij vast wel leuk ;).”