Vragen(v)uurtje met Rien Boels

Rien Boels: ,,Ik zal proberen net zo lang bij SV Mussel te voetballen als mijn Rien Boelsvader’’

Mussel –  Rien Boels is de benjamin van de selectie bij SV Mussel en ook in huis heeft hij te maken met 2 oudere zussen. Dat hij gewend is om tegen zijn oudere zussen op te boksen is goed te zien. De 15-jarige verdediger draait voor het eerste jaar mee bij de selectie en doet dit naar behoren.

Doordeweeks volgt het jonge talent een opleiding aan het Ubbo Emmius in Stadskanaal waar hij in de 4e klas van de Havo zit. ,,Ik doe een opleiding waar ik nog alle kanten mee op kan. Ik weet nog niet precies wat ik wil na mijn Havo opleiding, dus ik heb maar voor een dubbelprofiel gekozen. Natuur & Techniek en Natuur & Gezondheid. Misschien ga ik hierna wel net als mijn zussen in Groningen studeren, maar dat is ook allemaal nog afhankelijk van mijn vervolgopleiding. Het kan natuurlijk best zo zijn dat ik mijn opleiding die ik wil gaan doen niet in Groningen kan volgen. maar ik zie wel hoe het loopt’’

De zoon van oud SV Mussel spits Jan Boels heeft het talent niet van een vreemde. Hij maakte reeds zijn debuut in het eerste elftal. ,, Ja! Het gaat erg goed en ik vind het ook erg leuk om met het eerste mee te doen. Je leert er heel erg veel en ik had eigenlijk ook nog niet verwacht dat alles zo snel zou gaan. Ik zit eigenlijk nog maar 9 jaar bij ‘de SV’ en ben natuurlijk nog hartstikke jong dus ik kan nog best een aantal jaren mee.’’

Dat het allemaal sneller gaat dan verwacht vind de in Mussel geboren en getogen Boels geen probleem. ,,Het is vooral een beetje wennen aan het niveau. Bij het tweede gaan de dingen allemaal net even wat langzamer en dat is op dit moment ook prima. Het is toch een hele stap vanuit de jeugd naar de senioren en dan bedoel ik voor het fysieke aspect. We leren er gewoon ontzettend veel als jonge jongens, want samen met mij zitten er nog een aantal andere jongens in de groep waar ik mee om ga en voor wie dit ook het eerste jaar is in de senioren.”

Het is natuurlijk ook wel mooi om te debuteren voor de club waarbij je bent opgegroeid en je de meeste jongens die altijd al bij het eerste of tweede zitten, wel kent. Rien kan zeker nog 20 jaar mee in het eerste elftal van SV Mussel als het allemaal een beetje meezit en heeft wat dat betreft aan zijn vader het perfecte voorbeeld. ,,Uiteraard ga ik proberen om net zo lang bij SV Mussel te voetballen als mijn vader, maar dan wel als verdediger!’’ voegt het lange talent er gauw aan toe. ,, Daar komt bij dat we een hele op en sociale groep hebben en dat maakt het voor iedereen leuk om bij SV Mussel in het eerste of tweede elftal te voetballen.

In die zin wilde Roy graag van je weten wat je van jezelf verwachte voor dit seizoen, heb jij net als iedereen de ambitie om samen het niveau van ons voetbal naar een hoger plan te tillen? ,,Ik verwacht gewoon dat we met deze groep voor zowel het eerste als tweede elftal het niveau gaan opkrikken en dat we er alles aan gaan doen om zo hoog mogelijk te eindigen. Uiteraard is daarbij de inzet van iedereen van wezenlijk belang. Maar plezier staat uiteraard wel bovenaan! Wat mijzelf betreft verwacht ik dat mijn niveau omhoog gaat en dat ik op die manier kan bijdragen aan een goed resultaat, of dat nu in het eerste of het tweede is.’’

Volgende week gaan we van de benjamin van de selectie naar de opa van het gezelschap. Rien wilde graag weten hoe het Jan Strockmeijer bevalt als leider van het eerste elftal van SV Mussel. Rien we willen je bedanken voor je tijd en hopen nog lang van je voetbaltalent te genieten in Mussel en wensen je heel veel succes bij de selectie.