Vragen(v)uurtje met Roy Breedveld

In deze derde editie van het vragen(v)uurtje gingen we om tafel met nieuwkomer Roy Breedveld en vroegen hem naar zijn reden waarom hij ervoor heeft gekozen om bij SV Mussel te gaan voetballen en uiteraard wat hem naast het voetballen zoal bezighoud!

,,Mark! Leuk dat je er bent! Ik wist dat ik deze keer aan de beurt was, dus ik heb mij goed voorbereid!’’ Wordt er zelfverzekerd gezegd door de pas 20-jarige politieagent in opleiding. ,,Zal ik dan ook maar direct van wal steken? Ik heb al een aantal dingen opgeschreven zodat ik niets vergeet!’’

Zo makkelijk hebben we het natuurlijk nog niet gehad en wie mij een beetje kent, weet dat ik het mezelf ook niet al te lastig wil maken. Zo te horen heeft de linksbuiten, die volgende maand zijn 21e verjaardag hoopt te vieren, het erg naar zijn zin bij SV Mussel en komen we er in de loop van het gesprek achter dat hij naast het voetbal ook uitstekend weet wat hij wil.

Heen en weer pendelen en toekomstplannen

,,Doordeweeks ben ik woonachtig in Hoenderloo voor mijn opleiding royvriendintot hoofdagent bij de politie, maar in het weekend ben ik in Nieuw Buinen. Aan de ene kant om te voetballen bij SV Mussel natuurlijk, maar aan de andere kant kom ik dan graag langs bij mijn familie. Maar bovenal kom ik terug voor Marlieke, waar ik smoorverliefd op ben. ‘’ Op de vraag of zij ook zo verliefd is op hem reageert hij uiteraard weer erg gevat: ,,nog wel gelukkig, maar we zien wel hoe het loopt hoor! We hebben het erg fijn samen en als ik over 2 jaar klaar ben met mijn opleiding, gaan we waarschijnlijk toch wel in het noorden wonen. Ik ben al aangenomen bij de eenheid Noord-Nederland, maar mijn opleiding volg ik in Apeldoorn, dus naar alle waarschijnlijkheid ben ik over 2 jaar wel ‘op de straat’ te vinden hier in de buurt! Dus pas maar op! Ik weet ook nog niet precies of ik me ergens in wil gaan specialiseren in het politievak, dat zie ik later wel weer. Overigens zijn de mensen in Mussel sowieso niet snel van me af!’’. Van die opmerking willen we natuurlijk wel het zijne weten.

Doelen stellen

,,Ik ben van plan topscoorder aller tijden te worden bij SV Mussel’’ zegt hij vastberaden. ,,En om dan ook direct maar Wouter Panneman zijn vraag te beantwoorden, Ik heb voor mezelf de lat dit seizoen op 15 doelpunten gelegd ook omdat Ik er vanuit ga dat ik niet altijd start vanwege mijn afwezigheid doordeweeks. Dat is tevens één van de redenen waarom Roy voor een nieuwe uitdaging koos afgelopen zomer. Samen met z’n broer voetballen en het liefst zoveel mogelijk, want dat perspectief leek bij SJS ver te zoeken.

,,Die situatie leek bij SJS een beetje uitzichtloos inderdaad, en ik hoop dat ik me bij SV Mussel wel mag bewijzen. Ook zonder dat ik doordeweeks aanwezig kan zijn. Door mijn opleiding en werk bij de politie academie blijf ik heel fit, dus op mijn conditie heeft het niet echt invloed’’. Dat Roy weet wat hij ervoor moet doen en laten waren we al achter, maar die discipline verwacht hij ook van zijn medespelers. ,,We moeten het samen doen als 1e elftal en de hele vereniging. Er is nog zoveel te winnen op heel veel vlakken. Jongens mogen wel iets meer mannen worden en daarnaast mis ik nog wel eens de slimmigheid om situaties anders op te lossen of aan te pakken. We hebben wel een hele leuke groep en dat moet vooral voor Tseard en Hans erg leuk zijn om mee te werken. Overigens vind ik dat de vrijwilligers bij SV Mussel ook een hele grote pluim verdienen. In alles straalt de club uit dat er hard gewerkt moet worden om doelen te halen. Kijk alleen al naar het sportpark, daar kan menig vereniging een voorbeeld aan nemen’’. De jongste van de twee breedveldjes legt de lat niet alleen voor zichzelf maar ook voor het team op een realistisch niveau. ,,Ik denk dat we een plek bij de top 3 toch zeker moeten halen en eigenlijk eis ik dat ook wel een beetje van deze groep’’.

Trainers

Naast zijn eigen ambities zijn we ook wel nieuwsgierig hoe hem de roysjssamenwerking bevalt met de nieuwe trainer, Tseard van der Meer, zeker als je Harris Huizingh als trainer hebt gehad moet dit vast even wennen zijn. ,,Ja dat klopt, Harris Huizingh was mijn eerste trainer bij de senioren en ik heb heel veel van hem kunnen leren, wat nog niet zegt dat ik het altijd met hem eens was. Het is een ervaring die je meeneemt en je kunt wel stellen dat hij een goede kijk had op het spelletje. Dat kan ik ook zeggen van Tseard. Het is een trainer met veel potentie en tot nu toe bevalt hij me heel erg goed. En natuurlijk ben ik het ook niet altijd met hem eens, zoals dat we de eerste wedstrijd met 7-0 verloren wat grotendeels te wijten was aan de vermoeidheid doordat we ’s morgens ook al hadden getraind. Ik ben een voetballer die altijd wil winnen en mocht dat niet lukken, dan wil ik de schade zo veel mogelijk beperken. Maar dan zie je dat die wedstrijd na een training net iets te veel van het goede was en zo’n uitslag is voor het zelfvertrouwen natuurlijk niet goed. Maar verder neem ik echt mijn petje af voor Tseard, zijn spelopvatting en zijn idee over hoe we moeten spelen vind ik echt heel positief.

Familie

Het enthousiasme heeft Roy overigens niet van een vreemde en ook zijn broer Rick gaat voorop in de strijd. Afgelopen zaterdag tegen Veendam schoot hij nog een vrije bal vanaf randje 16 genadeloos in de kruising. Dat daarbij zijn vader zowat de hele tribune verbouwde bleef natuurlijk niet onopgemerkt.

,,Ja!, mijn vader is bloedfanatiek’’ zegt hij lachend. ,, Hij is al helemaal ingeburgerd bij Mussel! We hebben het sowieso naar onze zin bij de club. Als ik de tijd had, zou ik me ook best op andere vlakken in willen zetten voor deze fantastische vereniging. Maar goed, zolang dat nog niet het geval is zouden ze mijn vader uiteraard kunnen vragen, wellicht is hij nog wel te porren voor wat leuke activiteiten.’’

Rien Boels

Een club als SV Mussel is altijd erg blij dat er jongens als Roy bereid zijn om bij Mussel te komen voetballen! Hopelijk gaan we nog vele jaren van hem genieten en word hij ooit, zoals hij zelf beloofde, topscorer van SV Mussel. Dan zal hij overigens nog wel een aantal jaartjes door moeten gaan, want Wim Wubs scoorde afgelopen zaterdag zijn 100e doelpunt voor ‘de SVau’. ,,Ik hou wel van een beetje druk en wat dat betreft hoop ik dat de supporters en mensen binnen de vereniging zoveel mogelijk aanwezig zijn om het 1e en 2e elftal, maar ook de jeugd te steunen in de strijd om het kampioenschap maar daarin ook kritisch blijven op de prestaties, want daar gaan we natuurlijk voor met zijn allen, een hoger niveau! In die zin ben ik wel benieuwd naar wat ‘de benjamin’ binnen onze selectie verwacht van dit seizoen! En wat hij van zichzelf verwacht, dus dan weet je direct wie je de volgende keer mag bezoeken Mark’’.