Wedstrijdprogramma zaterdag 15 april

Omdat het eerste elftal vrij was afgelopen zaterdag, kreeg de topper in de reserve vijfde klasse tussen koploper SV Mussel 2 en nummer twee Stadspark 8 de aandacht die het verdiende. Een vaste trouwe supportersschare en veel selectiespelers waren massaal toegestroomd naar de Slenk om de verrichtingen van het tweede elftal te volgen en dat is mooi om te zien. Ook ’s morgens al tijdens de wedstrijd van de JO17 tegen Onstwedder Boys JO17 waren veel mensen aanwezig, iets wat aangeeft dat de betrokkenheid verder reikt dan alleen een eerste elftal zoals wel eens onterecht gedacht wordt…

Uiteindelijk werd het publiek ook de grote winnaar van de dag. Allereerst was er een ontketende jongste jeugd die met 8-0 over hun tegenstander heenwalste en daarmee een grote stap zette richting het naar nu lijkt enige kampioenschap bij de jeugd. Daarna was het de JO17 die op het strijdtoneel verscheen om als nummer twee in hun competitie mocht proberen om koploper Onstwedder Boys van de titel af te houden. Dit lukte echter niet. In een wedstrijd op het scherpst van de snede, en die zich daarmee ontpopte tot een echte derby die spannend bleef tot het eind, waren het uiteindelijk de oranje-hemden die aan het langste eind trokken en met 1-2 wisten te winnen. Hiermee lijkt deze competitie beslist.

Het toetje op deze enerverende voetbalzaterdag werd voorgeschoteld door het tweede elftal. Het cruciale duel in aanloop naar het kampioenschap werd een waar spektakelstuk nadat de SV vanuit een, zoals het leek geslagen positie terugkwam in de wedstrijd. De gasten uit Groningen waren fysiek sterker, voetbalden slimmer en kwamen al snel en terecht op voorsprong. Vlak voor rust kwam het tweede ietwat gelukkig langszij toen Richard Wubs een kopduel won na een weggeroeide bal van Tom Groenewold. De bal kwam voor de voeten van Dennis Huitsing die zich niet bedacht en de bal in één keer knap over de doelman heen schoot die logischerwijs nog niet in positie stond. Diezelfde Dennis kreeg kort daarna nog een grote kans om SV Mussel met 2-1 de rust in te laten gaan maar deze kans was echter niet aan hem besteedt. In de tweede helft kwam Stadspark wederom op voorsprong en daarna leek het wachten op de definitieve beslissing. De ommekeer kwam echter na ongeveer een uur spelen toen scheidsrechter Harm Uil een al dan niet terechte strafschop toekende aan SV Mussel. De Stadsparkers dachten waarschijnlijk dat de man in het lichtblauw voor het einde van de wedstrijd floot want ze vonden het nodig om van het veld af te lopen. Na een kort oponthoud was het invaller Patrick Drenth die vanaf elf meter snoeihard binnenschoot. Stadspark leek zich weer te herpakken totdat hun keeper het hoofd verloor toen hij bij een uittrap de noppen van zijn schoen in het dijbeen van Dennis plantte die nog op volle snelheid lag richting het doel. De immer relaxte Uil bleef ook nu koel en stuurde volledig terecht de keeper van het veld en wees wederom naar de beruchte stip. Richard Wubs benutte dit buitenkansje en er was opluchting alom dat deze wedstrijd toch nog in winst kon worden omgezet. Door dit resultaat heeft SV Mussel 2 het lot volledig zelf in de hand om uiteindelijk als eerste te gaan eindigen.

Komend weekend blijft het een “stille zaterdag” op de Slenk want het eerste en tweede zijn beide vrij omdat er niets in te halen valt. De jeugd werkt wel een volledige competitieronde af. Daarnaast treedt het eerste elftal donderdag nog aan binnen de witte lijnen voor een oefenwedstrijd tegen VVS Oostwold. En ongeacht de uitslag van deze wedstrijd wordt het sowieso een Goede Vrijdag; een dag waarop we kunnen relativeren en mogen realiseren dat voetbal maar een bijzaak is in het leven… maar uiteraard wel de belangrijkste bijzaak

Iedereen een fijne week gewenst met bovenal Goede Paasdagen!

Gerwin