Weer drie punten voor SV Mussel 2

0cbcebe3048bd97164471d0b53bef09e

Mussel – Op de derde zaterdag van september trok SV Mussel 2 op sportpark ‘De Slenk’ ten strijde tegen het altijd lastige WVV 2. WVV begon de wedstrijd met nog 0 punten op zak, waar SV Mussel nog geen puntverlies heeft geleden. Gezien de stand van de ranglijst betreft het dus een strijd van ‘David tegen Goliath’. Laat SV Mussel nou net captain David Samara in de gelederen hebben.

Het strijdplan
Na een uitgebreide fotoshoot te hebben gehad van fotograaf Abel Boels, mede mogelijk gemaakt door de sponsoren Folkers Zonweringen en Wind Transport, kon het dan echt beginnen. De thuisclub werd vooraf duidelijk geinstrueerd. Er bestond dan ook geen twijfel over in de kleedkamer, de speelwijze welke trainer Hans Boels tot in den treure heeft uitgedokterd met zijn rechterhand Reinhard Folkers bood perspectief. De altijd betrouwbare keeper Harwin Moorlag zou de verdediging moeten gaan neerzetten en de opbouw moest van achteruit worden verzorgt door libero en vedette Harm Bolk en Robert ‘Beugelsdijkie’ Boels. Op de backposities moesten de onverzettelijke Annerik Smit en Mat Groenewold de brommers van WVV gaan uitschakelen. Vanuit deze verdediging zou het creatieve brein van veldheer Samara moeten worden gezocht die de flankenflitsers Jeroen Boels en Patrick Drenth moest gaan bedienen. Deze beide heren werden vanuit het middenveld ondersteund door de altijd aanvallend ingestelde Erwin Wijnholds en Christiaan van Slooten. In de spits werd Richard Wubs geposteerd en Jasper van der Wal en Jacco Strockmeijer namen plaats op de bank.

Wijnholds scherper dan Wubs
SV Mussel creëerde dan ook vele kansen in het eerste half uur, voornamelijk via de speersnelle Jeroen. Deze zocht telkens goed de achterlijn en gaf ze dan ook goed voor de goal. Helaas had Richard het vizier niet op scherp staan en hielp een drietal grote kansen om zeep. Het was Erwin die na 10 minuten voetbal de ban brak. Na een goede steekbal van de inschuivende Robert kwam Erwin vrij voor de keeper en schoot de bal snoeihard tegen de touwen in de korte hoek. Na een half uur voetballen werd Jeroen weer gelanceerd door David. De rechtspoot behield het overzicht goed en legde de bal terug op de instormende Christiaan die met een simpele voetbeweging de bal ijzig kalm onderin de lange hoek werkte. Het slotakkoord van de 1e helft kwam echter van WVV, waar de rechtshalf een bal van 30 meter op de goal joekelde en de bal pardoes achter Harwin verdween. Met een 2-1 ruststand konden beide teams aan de thee.

2e helft
Na een intensieve bespreking werd het strijdplan niet gewijzigd en moest de thuisclub gewoon doorgaan met het creëeren van kansen. Waar de 2e helft toch ietwat gezapiger werd, ontstonden toch nog de nodige kansen. Patrick kopte echter over en de keeper van WVV tikte een schot en kopbal van Richard uit de goal. Waar het niet de middag van de spits leek te worden, besloot hij de bal in de laatste minuut toch nog in de lange hoek te draaien waardoor er een 3-1 overwinning werd uitgesleept door SV Mussel 2.

Kortom, weer 3 punten bijgeschreven en zonder puntverlies op naar volgende week waar de uitwedstrijd tegen De Heracliden 3 op het programma staat.