Weer grote zege: SV Mussel klaar voor ‘Tiendeveen thuis: Het kan niet op met Musselker dadendrang

2017-02-28

‘Damacota uit’ dat is een ploeg uit de brede middenmoot als tegenstander. Niet altijd even gemakkelijk, want de ploeg uit Nieuwe Pekela kan soms aardige resultaten neerzetten. De Musselkers wisten ervan en namen dus geen enkel risico en wilden koste wat kost vrij vroeg in een zetel zitten. Dat lukte: halfweg koers stond het 1-4 en door twee rappe goals na rust was het gauw gedaan en werd het 2-7. Met nog een week voor het topduel tegen Tiendeveen ligt de rood-blauwe formatie uit ‘De Mussel’ op koers voor een nacompetitieplek én plek twee.

Door Dag in Dag uit / Gerry Grave – Foto’s: Rick Luikens

NIEUWE PEKELA- Iedereen is het er eigenlijk allang over eens dat Achilles 1894 kampioen wordt in zaterdag 5E. Dat is geen schande en niet meer dan logisch, want een selectie om U met een hoofdletter tegen te zeggen en een selectie die zijn kwaliteit dusdanig goed gebruikt dat de ploeg over een paar weken vermoedelijk al kampioen is. Het was van tevoren eigenlijk wel bekend en dus zette SV Mussel in op een plek in de nacompetitie voor promotie. Niemand die er nog aan twijfelt of dat de Musselkers zal lukken, want met nog negen wedstrijden te spelen is de derde plaats bereikt achter de koploper en achtervolger Tiendeveen. Volgende week is het de kraker tussen SV Mussel en Tiendeveen en voor minimaal tweehonderd toeschouwers is het dan te doen, want bij winst zijn de rood-blauwen tweede en moet het al raar lopen wil de ploeg die positie nog uit handen geven. Immers, het spel is frivool, er wordt weinig weggegeven en behoorlijk veel gescoord en dat laatste notabene op heel belangrijke momenten.

2017-02-28 (2)

In Nieuwe Pekela was het niet anders: met een 4-1 voorsprong de rust in en vlot na de aftrap voor de tweede helft de vijfde en einde oefening dus voor beide ploegen, want Damacota had niet veel in te brengen. Het was de verdienste van de gasten die als een komeet van start gingen: René Brinks scoorde al in de vijfde minuut. De verdediger is dit seizoen zó belangrijk voor de club dat hij zelfs de aanzet tot het maken van doelpunten kan maken: een voorbeeld voor heel veel spelers van de huidige selectie, maar ook van andere ploegen. De veertig gepasseerd en een heerser in de achterhoede, een coach bovendien en een man die de lijnen ook nog eens uitzet en zorgt voor een dijk van een organisatie. Hij deed het de hele wedstrijd: en maar coachen en maar sturen en dan zag hij ook nog eens dat Wim Wubs er tot aan de Pekelder thee twee inschoot. Lars Hemmes scoorde tussen Wubs’ goals door en hoewel de thuisploeg acht minuten voor de rust de 1-4 maakte door Gert Elze Haaijer, was het natuurlijk allang gespeeld.

Dat was zéker het geval toen Wubs kort na het begin van de tweede helft nog eens scoorde en Rick Breedveld een minuut erna de zesde Musselker treffer maakte. Wim Wubs dus ‘plus drie’ na zijn twee treffers van vorige week. Wubs is lekker op dreef. Lars Hemmes blijft echter topscorer van de formatie van trainer Tseard van der Meer. Hij prikte er ook eentje in en staat nu op negentien treffers. Hij had er nog een kunnen maken, maar zag zijn inzet gekeerd. ,,Ik kreeg een voorzet en die kopte ik op doel. De keeper kon nog net een doelpunt van mij voorkomen, maar kon de bal niet goed verwerken en toen scoorde Rien.” Het was het eerste competitiedoelpunt voor de jonge Rien Boels die vorige week donderdag zeventien jaar werd. Met de treffer van afgelopen zaterdag kreeg hij een extra mooi cadeau en de ruime winst was een niet minder mooi presentje.

Wie weet kan SV Mussel volgende week weer een feestje vieren als er van de nummer twee, Tiendeveen, wordt gewonnen. Hemmes heeft er wel vertrouwen in. Hij zag een goed spelend SV Mussel dat misschien wel ruimer had kunnen winnen. ,,We zetten steeds veel druk op hun verdediging waardoor zij de oplossing niet wisten. Tot de zeventigste minuut hebben we goed gevoetbald en ook aardig spel laten zien. Daarna was de puf er uit.” Trainer Johan Postma van Damacota: ,,Het was een heel slechte wedstrijd van ons. We gaven de eerste twee goals zomaar weg.”

Er werden wederom goede zaken gedaan op de ranglijst mede omdat concurrenten Veendam 1894 en DSZ ’16 beide hun wedstrijden verloren. Hierdoor slaat SV Mussel zelfs een gat van drie en vier punten naar de nummer 4 en 5 in de stand. Nog belangrijker is dat SV Mussel in de tweede periode nog geen punt heeft verloren. Hoeveel dat allemaal waard is, zullen we komende zaterdag gaan zien want dan komt nummer twee Tiendeveen op bezoek op Sportpark de Slenk. SV Mussel is door de goede resultaten intussen gelijk in de punten gekomen met Tiendeveen dat wel twee wedstrijden minder gespeeld heeft. Een absolute kraker dus in deze competitie! Aftrap is 14.30 uur op ‘Sportpark de Slenk’ !!

Damacota-SV Mussel 2-7

Scoreverloop: 5. Brinks 0-1, 19. Wim Wubs 0-2, 22. Hemmes 0-3, 35. Wim Wubs 0-4, 37. Haaijer 1-4, 49. Wim Wubs 1-5, 50. Rick Breedveld 1-6, 66. Rien Boels 1-7, 75. Meijer 2-7.

Toeschouwers: 75.

Damacota: De Jonge; Sven Veldkamp, Arnoud Veldkamp, Heikens en Postma; Nick Stuut (65. Jan Haaijer), Roelfsema en Pinkster; Meijer, Gert Elze Haaijer en Kremer.

SV Mussel: Hammenga; Uil, Brinks (75. Robert Boels), Bryan Boels en Voshart (60. Wijnholds); Rick Breedveld, Raveling en Groenewold; Wim Wubs, Hemmes en Roy Breedveld (65. Rien Boels)